maandag 15 december 2008

Meanwhile at the studio . . .

Even tussendoor, hoor. Zie ik opeens dat deze blog precies één jaar bestaat! Vorig jaar om deze tijd mee begonnen, immers! Ongelofelijk! Een jaar volgehouden. Zou ik ook niet gedacht hebben, vorig jaar. Gefeliciteerd, Frank!

Die BE-kerstkaart moet natuurlijk ook weer, rond deze tijd. Wordt een beetje van ons verwacht, inmiddels. Een kleine traditie, een leuke geste en een onbeschaamde plug van de strip meteen! Boekenhalte-Willem wilde graag meedoen, dus die gaan we op de kaart dan ook weer bij de afzenders zetten. Oplage 600. Iets met Eppo meteen maar, want elke aandacht voor dat blad komt de stripwereld, en daarmee ook óns uiteindelijk, ook weer ten goede. Wie weet levert het toch ook weer een of twee abonnees op. Nog een paar weekjes en hij is er namelijk, die Eppo! Kan echt niet wachten!!! Bovenstaand wat foto's van schets en een stukje inkt van de nieuwe kerstkaart i.s.n. Vers van de tekentafel.

En ja, een beetje stiekempjes op de achterste achtergrond groeit inmiddels het stapeltje NIEUWE BE-pagina's. De pagina's van "Overval in de lucht". Daar hoor je me niet zoveel over, hier. Terwijl het hier eigenlijk nergens ánders over zou horen te gaan, gvd. Waar volg je die blog anders voor!!! Het nieuwe verhaal is nu écht vol in produktie en zelfs aan Frank heb ik er nog niks van laten zien. Op een of andere manier hou ik dat nieuwe spul altijd een tijdje bij me. Doe ik graag een beetje geheimzinig over.

Maar vooruit. Aan jou als bloglezer, natuurlijk toch een kleinigheidje van de sluiertip. Naar kijken en meteen weer vergeten. Alles embargo enzo. Wat layouts voor het nieuwe verhaal zoals ze hier op de ligbak liggen en lagen. Van die A3 markervellen die ik vol krabbel met thumbnails.

Trouwens, Verbeeld ik het me nou of gebruikt Frank in dit nieuwe verhaal veel, echt véél meer woorden, dan in het vorige scenario? De balloons lijken overal veel groter . . . Of zijn het gewoon gemiddeld meer plaatjes per pagina?
Meteen maar even het aantal woorden laten tellen in Word. Ja, hoor. 17.044 woorden voor scenario vorige album. Dit albumscenario telt 21.813 woorden. Verschilt 4.769 woorden! Dat is 27, 98 % meer, Frank! Oei, oei, als dat maar geen album vol priegelige brievenbusplaatjes wordt!!!

En nog iets anders. Ik heb begrepen dat ons nieuwe album niet bij de AKO's en de BRUNA's in het land is neergelegd. Alléén bij de stripspeciaalzaken. Ik heb er de uitgever naar gevraagd, maar ik kreeg alleen een erg vaag antwoord. Erg vervelend. Zo krijg je natuurlijk nooit mooie verkoopcijfers en maak je de toekomst van deze serie erg onzeker.
Mag ik hierbij nou eens JOU, als bloglezer, oproepen om er de volgende keer dat je bij een AKO of BRUNA binnenloopt, om er bij kassa even expliciet om te vragen? Om de nieuwe Bob Evers! Al zie je best dat ze 'm niet hebben, er gewoon om zeuren. Misschien dat het dan via via naar boven, naar de inkoop, doorsijpelt dat ze de volgende keer die boekjes WEL moeten bestellen!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Hans,
Ik heb er vorig jaar eens naar gevraagt bij de Bruna in Echt, Limburg en daar zeiden ze dat ze geen enkele albums kunnen bestellen. Ze moeten altijd tot een bepaald bedrag bestellen, anders is het voor de uitgever/distribiteur en de winkel niet haalbaar.

Groetjes,
Henkus

Anoniem zei

Ako Bruna EN Primera!... De verrassing van wat er op de kerstkaart staat is nu wel iets minder; maar hij ziet er SUPERRRRRR uit!! Groetjes, -J-.

Anoniem zei

Beste Henkus en anderen,

Op zo'n manier wordt het natuurlijk wel heel erg moeilijk om een serie groot te maken en bepalen de brunawinkelieers in feite wat er wel en wat er niet wordt verkocht in Nederland. Zo worden we weloveraal obverspoelt met de boeken van Beau Van Erven Dorens en zijn goede dingen haast neit te krijgen
Wordt het niet eens tijd voor een consumentenactie.

Karel P.

HenriekeG zei

Mijn kaart is zojuist op de mat gevallen! Ziet er weer geweldig uit.

Robin Schouten zei

Hallo Hans,

Mijn naam is Robin Schouten. Rob van Bavel heeft me gevraagd om je te interviewen voor Eppo.

Wil je me zsm een mail terugsturen? Bedankt.

Overigens, ik heb jullie Bob Evers kerstkaart geplaatst op StripSter bij Strips: www.stripster.nl

Vriendelijke groet,
Robin (tel. 075-6704371)