dinsdag 9 december 2008

Bob Evers in de bladen en andere publicaties


Beloofd is beloofd, dus daar is ie dan! De foto en het korte verslag van onze signeersessie bij Dick Bos in de Maasstad Koerier van woensdag 3 december. Met dank aan Arco van Os die ons dit artikel bezorgde. En met dank aan Rob Kamminga voor deze prachtige foto, waarop een van de vaste figurantes uit de Bob Evers strip zichzelf prominent in beeld weet te zetten.
Ook andere Maasstad weekkranten is de foto vinden, zoals bijvoorbeeld in City West. Met dank aan Wilma Degeling (schrijfster van o.a. De toverjas, De televisie komt! en Tom weet wat hij wil) voor deze link, waarop je de hele krant kunt lezen en bekijken en ons tegenkomt op pagina 9:
http://www.mijnmaasstad.nl/maasstad/index.cfm?page=XB%20City%20West


(Foto: Herman Schreurs)

Maar er is meer. Maar liefst drie keer worden Hans en ik genoemd in het nieuwste nummer (nr. 162 alweer) van Brabant Strip Magazine (http://www.brabantstrip.be/).
In de rubriek ‘Koffie Klets’ vind je op bladzijde 30 een korte impressie met foto van onze albumpresentatie bij de Boekenhalte in Zwolle en de uitreiking van het eerste exemplaar van ‘De strijd om het goudschip’ aan Brabant Strip reporter Joop Schreurs onder de noemer ‘Bloemen’.


In dezelfde rubriek is er bladzijde 32 aandacht voor het nieuwe ‘Draw & Shoot’ boek dat in 2009 zal verschijnen. Meer dan 50 Nederlandse stripmakers zullen worden voorgesteld met een foto en een exclusief stripverhaal of tekening van één pagina. En daaronder ook de makers van de Bob Evers strip: Hans van Oudenaarden en Frank Jonker. Meer informatie en de mogelijkheid in intekenen op dit fotoboek vind je op http://www.jakari.be/.
En tenslotte in de rubriek “Verschenen’ staat op bladzijde 39 ons nieuwe Bob Evers album ‘De strijd om het goudschip” met een korte beschrijving vermeld.

Behalve de diverse artikelen over Bob Evers zijn er deze week ook weer een tweetal stripverhalen van me verschenen. Als eerste de 80ste aflevering van Mooie Keetje, getekend door Dick Heins, in het Kanton van woensdag 3 oktober 2008. Een strip over de wensenlijst van de Oosterhoutse burgers die is voortgekomen uit de ‘Zomer van Inspiratie’. En Sint en Piet komen er ook nog in voor.
(Illustratie: Dick Heins)

Een heel wat langere strip vind je in de nieuwe Penny Plus (nr. 12-2008) op bladzijde 11 t/m 18.
(Illustratie: © Holco Publications B.V.)

Het verhaal ‘Jip, de Viking’ met daarin onder andere een verhaal uit de tijd dat Ijsland nog niet bekend was van bankcrisissen maar van stoere Vikingen die kilometers grote ijsvlakten overstaken, maar ook dat van het ontstaan van het ponyras Ijslander. En wat dat alles te maken heeft met de hedendaagse Ijslander-pony Jip, lees je in dit nieuwe, 8 pagina’s lange verhaal in de nieuwste Penny Plus.

En wat is er dan mooier dan deze post af te sluiten, zoals we hem begonnen: met het nieuwe Bob Evers album ‘De strijd om het goudschip’. Speciaal voor die paar lezers die het nieuwe album ook na Pakjesavond nog niet in hun bezit hebben en voor iedereen die gewoon heel benieuwd is naar de rest van het scenario is hier bladzijde 42 van ‘De strijd om het goudschip’
met daarin onder andere een tekst van Harry die door Hans veranderd is en waar ik later tijdens de eindredactie niets meer aan veranderd heb.

PAGINA 42a:

1. Muriloff en de twee Kanaken klimmen op verschillende manieren naar boven. Muriloff langs de stang aan de buitenkant. Een van de Kanaken gaat via de stang aan de buitenkant, de twee Kanaken via de opbouw aan stuur- en bakboord. In het maanlicht zijn hun silhouetten nauwelijks te zien. Geen tekst.

2. Bob roept naar Hennessey door de stokerstunnel heen.
BOB: Die kerels hebben net een schot afgevuurd in de koker waaraan wij zaten te werken.
Kun je ze bij de ventilatiekokers weghouden.
HENNESSEY (buiten beeld, vanuit de stokerstunnel): Had dat eerder gezegd! Ga maar weer aan het werk. Ik houd ze wel bij die kokers vandaan.

3. Hennessey vuurt een schot naar de ventilatiekokers op het brugdek. De kogel schiet dwars door de kap van de ventilatiekoker heen. Barney wijst angstig op de ventilatiekoker. De muiters schrikken.
GELUID VAN DE KOGEL: PANG!
GELUID VAN DE INSLAG: WEEEENG!
MUITERS: !


PAGINA 42b:

1. Barney wijst nerveus naar de getroffen ventilatiekoker.
BARNEY: Ze zijn weer bezig. Nog een loden pil gaat niet meer. Als ik nu op iemands schouders ga staan, schieten ze me voor mijn kersepit.

2. Mickey Mouse stelt voor brokken ijzer en kettingen in de koker te gooien. Harry en Barney lopen allebei een andere kant op om te zoeken. Harry naar stuurboord, Barney naar bakboord.
MICKEY MOUSE: Gooi dan zoveel brokken ijzer in die koker als je kunt vinden. Ligt hier nergens een eind ketting?

3. Harry sluipt gebukt in de richting van de stuurboordtrap. Hij heeft de Kanaak die zich daar verbergt niet in de gaten.
HARRY: We zullen zien…
KANAAK: !

4. Close-up van Harry, die van achter wordt beetgepakt door twee handen om zijn keel en langzaam buiten westen raakt.
HARRY: GARGL!

5. Silhouet van de Kanaak die Harry als een meelzak de stuurboordtrap afdraagt. Geen tekst.


Tot de volgende keer!

Geen opmerkingen: