dinsdag 22 april 2008

Zieke hond !


Een maag- en darmvirusje onder de hondenpopulatie in het Gooi. De hele dag dunne poep en overgeven, baasjes de hele nacht uit bed piepen en uiteindelijk op de meest onhandige tijd dan toch maar weer met dat beest naar de spoed-dierenarts. Nu na drie dagen lijkt onze collie Nell dan ein-de-lijk op te knappen. We hebben wel es meer plezier gehad van ons hondje . . .

Okee, met kleine oogjes dan toch de wereldpremiére van BE-goudschip-pagina 15 in inkt. Als ik zo naar die verkleinde pagina kijk, zie ik dat de zwart-wit verhouding een beetje aan het schuiven lijkt. Dit hele deel lijk ik wat meer zwarte vlakken te gebruiken dan in de vorige delen.

Zo'n strip "leest" in zwart-wit nu wat gemakkelijker, maar moet straks in kleur niet natuurlijk niet "vettig" worden. Ik hou dat in de gaten, hoor.

Ik geloof dat Frank in dze scéne een béétje in het midden wilde houden waar Mac het goud zou her-verstoppen. Sjouwen met kisten en daarna zwetend leunen op z'n kolenschop. Toch ook al aardig suggestief, hoor Frank.

Ik heb die kisten weggelaten maar daarentegen Mac weer nét iets aktiever neergezet met die schep. Op zoek naar maximale expressie, kan ik het niet laten om die regieaanwijzingen naar me toe te trekken. Frank, als door de wol geverfde strip-profi, begrijpt goed dat tekenaars dit altijd zullen doen. Zo zitten die lui nou eenmaal in elkaar. . .

Klik op de prentjes als je ze wat beter wil bekijken.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Hans,
Ik volg dus deze blog elke dag met argusogen om maar niets te missen.
Daardoor krijg ik ook het akelige vermoeden dat er (door de reclameopdrachten?) een beetje sleet komt in de zorgvuldigheid van het plaatsen van de productie.
Even uitleggen: we hebben een uitgebreide toelichting gehad op pagina 13 en een scenario/schets van pagina 14, maar die is volgens mij nooit als kant en klare z/w pagina gepubliceerd of er is iets mis gegaan met de paginering.
In ieder geval ben ik de kluts kwijt en loopt mijn voorpublicatie (ik print de z/w pagina's uit) in de soep...!
HELP!!!

Groetjes,
Henkus
P.S. Beterschap met Nell!

Anoniem zei

Hoi Hans,

Naar aanleiding van jouw opmerking over de zwart-wit pagina's: Een paar afleveringen geleden had ik opeens iets van 'deze strip zou het volledig in zwart-wit ook erg goed doen'. Een beetje a la Kapitein Rob.

Erg fraai.

Frank Jonker zei

Hoi Henkus en Fred,

Goed nieuws, want er zijn inderdaad plannen geweest voor een speciaal zwart-wit album. Dat had dan op de Mercatorstripbeurs in Kruibeke en/of de Oost-Nederlandse Stripbeurs in Zwolle gepresenteerd moeten worden in samenwerking met de Boekenhalte.
Maar ja, intussen is zeker dat we voor de zomer helaas geen nieuw album meer kunnen presenteren, en de Oost-Nederlandse Stripbeurs gaat helaas niet door dit jaar, dus die plannen zijn voorlopig in de ijskast beland. Maar wie weet, worden ze daar weer uitgehaald tegen de tijd dat Hans klaar is met 'De strijd om het goudschip'.

En nog meer goed nieuws, want Henkus, ik heb het even voor je nagekeken, maar echt alle pagina's zijn in zwart-wit gepubliceerd op de blog.

Pagina 13: maandag 7 april (Het wordt herfst 2008)
Pagina 14; dinsdag 15 april (Mac, Mur en die dikke Abe)
Pagina 15: dinsdag 22 april (Zieke hond!)

Als het goed is, is nu je voorpublicatie weer compleet.

En Nell, ook van mij heel veel beterschap.

Hartelijke groeten,

Frank

Hans van Oudenaarden zei

Hee Henkus,

Scherp gezien!
De fout zit in de file-namen. Ik heb de jpg's van de layoutschetspagina van pg14 per ongeluk opnieuw 13 genoemd.
Zolang je niet naar de namen kijkt klopt alles!

Dank namens Nell!

Henkus Schumacher zei

En zo zie je maar weer: met z'n allen komen we er wel uit...!

Groetjes,
Henkus