donderdag 24 april 2008

De andere Bobbie

Hoi allemaal! De site Roddelflop DisneyNieuws (http://www.roddelflop.nl/) was me gisteren al voor met het nieuws, dus hoogste tijd dat ik het jullie hier op onze eigen blog ook ga vertellen. Bob Evers is namelijk niet meer de enige Bobbie van wie ik de stripavonturen schrijf! En vanaf vandaag kan heel Nederland ook van de stripavonturen van die andere Bobbie genieten.

Vandaag, 24 april 2008, ligt namelijk het allereerste nummer van het gloednieuwe magazine van Ernst, Bobbie en de rest in de winkel!
Een blad, zoals Ernst en Bobbie het zelf al op de eerste pagina zeggen, voor grote en kleine soepkippen, om in te lezen, te kleuren, te knippen en natuurlijk om veel plezier mee te hebben.

(illustratie: Piet Voordes)

Elf nummers per jaar gaan er verschijnen met extra dikke nummers rond de zomer- en de kerstvakantie. En voor elk nummer maak ik één of twee stripverhalen samen met de vaste Ernst en Bobbie-tekenaar Piet Voordes (http://www.pietvoordes.nl/).

Het grappige is, dat ik Piet, net als Hans, van Donald Duck ken. En waar Hans zich ontfermd heeft over Bob Evers en alle karakters voor de strip heeft ontworpen, deed Piet dat o.a. voor de strips van De Club van Sinterklaas en voor… Ernst en Bobbie.
Behalve de strip heeft Piet trouwens nog veel meer getekend voor het nieuwe Ernst en Bobbie magazine. Het leuke is namelijk dat heel veel van de dingen die je in het blad tegenkomt op de een of andere manier weer iets met de strip te maken hebben. Zodoende is bijna iedere illustratie die je in het blad tegenkomt door Piet gemaakt.
In het allereerste nummer zijn dat vooral heel veel dieren, want Ernst en Bobbie brengen een bezoekje aan de dierentuin en dat daar van alles mis gaat, hoef ik natuurlijk niet te verklappen.

Juist omdat Piet zo betrokken is geweest bij dit allereerste nummer van Ernst, Bobbie en de rest, heb ik heel veel van dichtbij mee kunnen maken. En ik kan jullie verzekeren dat uitgever, redactie, tekenaar, schrijver en niet in de laatste plaats de echte Ernst en Bobbie er alles aan gedaan hebben om er echt iets heel leuks van te maken. Net als we hier met Bob Evers doen.

(illustratie: Piet Voordes)

Behalve dat, maar dan kan ik alleen voor mezelf spreken, is het echt waanzinnig leuk om de stripavonturen van Ernst en Bobbie te mogen schrijven.

Meer informatie over het nieuwe magazine van Ernst, Bobbie en de rest vind je op de site van uitgeverij Z-Press (http://www.zpress-magazines.nl/uitgave/13_ernst_en_bobbie_magazine/)

Vanaf vandaag dus een gloednieuw kindertijdschrift met de twee populairste kinderhelden van dit moment in de hoofdrol. Ernst, Bobbie en de rest. Mis het niet!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste Frank,

Gefeliciteerd met deze leuke en omvangrijke klus. Hopelijk blijft er bij jou ook genoeg tijd over voor Bob Evers.
Een mooi initiatief, zo'n nieuw blad, maar om eerlijk te zijn, vind ik dat het tekenwerk van Ernst en Bobbie, dat ik nu te zien krijg, niet kan tippen aan de prachtige tekeningen van HAns van Oudnenaarden. Desondanks leuk!

Groet van Karel Pluis

Frank Jonker zei

Ha Karel,

Maak je geen zorgen over Bob Evers. Er liggen al vier nieuwe scenario's op Hans te wachten (alles van "Een overval in de lucht" tot en met "Tumult in een toeristenhotel").
Zodra we helemaal klaar zijn met "De strijd om het goudschip" ga ik "Een overval in de lucht" nog een keer helemaal opnieuw bekijken. Het is immers al een paar jaar geleden geschreven en als scenarist ontwikkel je jezelf toch weer wat in de tijd. Dus misschien zie ik straks weer dingetjes waarvan ik denk dat ze toch net iets beter kunnen en dan pas ik dat natuurlijk voordat Hans aan de slag gaat met het tekenwerk.
En zodra Hans daadwerkelijk de eerste pagina's van "Een overval in de lucht" op papier zet, begin ik met het scenario van "Drie jongens als circusdetective".

Dank je ook voor de felicitaties. Het magazine van Ernst en Bobbies is in eerste intstantie bedoeld voor kinderen van 4 tot 6 jaar, vandaar dat de tekeningen van Ernst en Bobbie lang niet zo gedetailleerd zijn als die van Hans voor Bob Evers. Maar ik weet dat Piet van vele markten thuis is, want zijn Donald Duck tekeningen hebben af en toe wel wat van Carl Barks weg, en dan ben je een goede tekenaar. Bovendien merk ik af en toe dat Hans en Piet dezelfde kritische kijk op het vak van striptekenaar hebben.

Ik hoop natuurlijk ook dat de kinderen die nu Ernst en Bobbie gaan lezen, over een paar jaar, als ze wat ouder zijn, ook Bob Evers ontdekken.
En andersom, dat de Bob Evers fans met kleine kinderen ook mijn andere werk in Ernst, Bobbie en de rest gaan lezen.
Zo helpt het elkaar allemaal een beetje mee en kunnen Hans, Piet en ik hopelijk gewoon doorgaan met dat wat we het liefste doen: goede stripverhalen maken!

Hartelijke groeten,

Frank

Anoniem zei

en ik heb m ook gekocht ;) -J-.

Frank Jonker zei

Ha J.

Hartstikke leuk! Bedankt!

Hartelijke groeten,

Frank