vrijdag 25 april 2008

Uitgever in de spotlights

Hoi allemaal! Nog een nieuwtje op de valreep van het weekend. In de nieuwe Stripschrift (nr 392) vind je een groot interview van Wilco Tuinenburg met niemand minder dan onze eigen Bob Evers-uitgever, Ron Streppel, dé man achter uitgeverij Boumaar. Over o.a. het vertrek van Nicky Saxx, de aanstaande heruitgave van Tom Poes Weekblad, en… de Bob Evers strip!

We kunnen hier op de blog natuurlijk niet zonder toestemming het hele interview neerzetten, maar op de site van Stripschrift (http://www.stripschrift.nl/), kun je het volgende al lezen:

Uitgeverij Boumaar Specialist in oude strips
door
Wilco Tuinenburg

Uitgeverij Boumaar publiceert oud werk dat het verdient opnieuw uitgebracht te worden. Daarnaast kent het fonds moderne strips. Het uitgeven daarvan gaat niet altijd van een leien dakje. De makers van Nicky Saxx namen de benen naar een andere uitgeverij. Een vreemde zaak, vindt Ron Streppel, drijvende kracht achter Boumaar. Toch blijft er plek voor nieuwe producties: Bob Evers is een strip die beter bij de uitgever past.

Het gehele artikel kunt u lezen in Stripschrift 392

Het artikel in Stripschrift is bovendien rijkelijk geïllustreerd met o.a. onze Bob Evers kerstkaart, een van de Boekenhalte-prenten en de primeur van…. de zwart-wit pagina 31 van “De strijd om het goudschip”!

Prettig weekend allemaal!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Jack:(27-04-2008)
Even een paar vraagjes/opmerkingen:
In het blog staan steeds de layout-pagina's en daarna de ge-inkte pagina's. (layoutpagina 14 klopt trouwens niet met nummering. Die heb je layout13tot genoemd. Ook de losse plaatjes hebben een verkeerde nummering).

Nu staan de complete layouts van pagina 7 - 8 en 12 niet op het blog. Jammer. Komen die nog?

Antwoord van Hans (28-04-2008):
Scherp gezien!
Dat van die nummering daar was al over gereageerd op de blog. Die layouts voor 7 en 8 heb ik gebruikt voor dat Schreursboekje. Waarschijnlijk zijn die vellen daarmee op een op een verkeerd stapeltje terecht gekomen. Ik ga dat een dezer weken es uitzoeken. Als ik ze vind zet ik ze meteen op de blog. Layout 12 ligt hier wel. Die zet ik er dan ook bij.

Jack:
In het blog staat bij 22 april de wereldpremiere van pagina 15 in inkt. Maar bovenin het blog (artikel over Stripschrift) schrijf je dat daar pagina 31 in staat.

Hans:
De publicatie op de blog loopt niet helemaal synchroon met de produktie. Ik ben eigenlijk al wat verder, hoor. Toch is het wel zo dat Frank of de uitgever het spul ook pas op de blog voor het eerst helemaal te zien krijgen. In die zin is het echt een premiére.

Jack:
Hoever zijn jullie nu?

Hans:
Morgen leg ik de laatste hand aan pg 40.

Hans van Oudenaarden zei

Hee Jack!

Dank voor 't doorplaatsen van deze mail!