maandag 7 april 2008

Het wordt herfst 2008


Tja tja tja, we moeten het toch een kéértje bekend maken . . .

Zolangzamerhand komen we er gewoon niet meer onderuit. Nog even en je komt er toch vanzelf achter, beste lezer. En dan is de boot helemáál aan. "En j i j moest het dan maar doen", zei Frank vorige week nog over de telefoon: "J i j moet het de lezers maar vertellen, Hans! " Vooruit. Is ook wel zo eerlijk. Okee, even de keel schrapen dan. Ahum. Daar komt ie, hoor:

Het nieuwe Bob Evers stripalbum verschijnt in najaar 2008.

Tja tja tja, da's even schrikken. Dus niet volgende maand ofzo. Het wordt najaar. Frank en ik zijn er ook een beetje stil van, terwijl wij het al een tijdje zagen aankomen. Toch niet leuk.

Het wordt dus niet mei. Het gaat gewoon niet lukken. Het tekenwerk is niet af en ik zie ook niet meer, ondanks alle goede voornemens, hoe ik het allemaal nog kan afkrijgen voor half mei.

Veel goede redenen. De voornaamste reden dat deze strip nergens (behalve dan gratis, hier) wordt voorgepubliceerd. De lezers van het Algemeen Dagblad (http://www.ad.nl/), waar we de eerste vier verhalen in hadden, willen helaas geen avonturenstrips meer. En geen enkele andere krant of tijdschrift in Nederland, die we benaderd hebben, is geïnteresseerd in dit soort verhalen. Echt, we hebben ons rótgezocht. (Als we iemand onterecht vergeten zijn, laat het ons metéén weten!) Niemand lijkt deze strip te willen!

Zonder nou te willen mekkeren over het meer dan dorre, tegenwoordigse "Nederlandse Stripklimaat" of te gaan kermen over "schoorstenen die moeten roken", snap je hopelijk wel dat een en ander dan uiteindelijk ten koste moet gaan van de Bob Eversstrip-produktie. En de royalties op verkochte albums zijn helaas ook nog heel erg . . . eh . . . in de aanloopfase.

Om de zoveel tijd lag en ligt hier op de studio alles dus eventjes stil op BE-gebied. Zit ik een paar weekjes in de reclame. Niks Bob. Geen produktie. Vertraging. Album dus nu later. Het is niet anders.

Okee, genoeg gezeurd. Jullie weten het nu. Tijd voor een nieuwe pagina. Hier, op onze blog, gaan we immers gewoon door met voorpubliceren. Dan maar gratis en voor niks! Tja tja tja.


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hulde, hulde, hulde!
Eerst voor de eerlijkheid van de boodschap, maarre... de vaste lezertjes onder ons hadden al nattigheid gevoeld... Een simpel sommetje, hoeveel pagina's in hoeveel tijd, maakte het al in een vroeg stadium duidelijk. Maar toch tof dat jullie er nu rond voor uitkomen.
En dan hulde dat je ondanks alles tóch doorgaat, tegen de stroom in! En niet maar het bijltje erbij neergooit omdat 'het publiek het blijkbaar niet wilt'.
Jullie tonen hiermee een bewonderenswaardig staaltje HART voor de zaak en in al z'n eenvoud ontroerd mij dat. Waar vind je nog mensen die zonder duidelijke inkomensgaranties zóveel werk willen verrichten?
Dus, Hans en Frank, mijn pet af en een diepe buiging!!

Anoniem zei

Hoewel ik het erg jammer vind niet al in de zomer van de nieuwe Bob Evers te kunnen genieten, heb ik alle begrip voor het oponthoud. Ik blijf fan en lees deel 4 nu in het najaar.

Karel

Anoniem zei

Hans, Frank...... het is niet anders! Ook ik had graag in de rij gestaan voor een (hand)tekening in het nieuw uit te komen album, maar kan mijn geld nog even in mijn zak houden!
Uiteraard moet de kachel branden en als dat met reclamewerk kan, gaan die klussen voor. Ik ken dat!
Hoe kan ik trouwens aan 1 van die 50 'schreurs'-boekjes komen? Die mag eigenlijk niet ontbreken in mijn verzameling! Ik hoor het graag. (info@wees.nu)
groeten, Carlos

Frank Jonker zei

Hoi Henkus, Karel, Carlos en alle anderen,

Dank voor jullie begrip. We hebben echt heel erg ons best gedaan om het wel voor elkaar te krijgen. Vooral Hans natuurlijk, het afgelopen jaar met al dat fraaie tekenwerk, pagina na pagina. Maar ja, zoals Henkus al aangeeft, het is een slechte tijd voor de Nederlandse avonturenstrip. Al heb ik wel mijn twijfels of dat nu echt aan het publiek ligt. De albums verkopen immers wel goed. Nog niet goed genoeg om het zonder voorpublicatie te redden, maar ik ben overtuigd dat kwaliteit zich op den duur bewijst en dat dat zeker wel gaat lukken. Vandaar mijn blogbijdrage van vandaag.

En Carlos, ik denk dat het op het moment heel lastig is om aan het "Schreurs' boekje te komen. We hebben dat speciaal voor Joops verjaardag gemaakt en Joop heeft het weer uitgedeeld aan al zijn verjaardagsgasten. Het was eigenlijk bedoeld om zo de Bob Evers strips wat bekender te maken.
Maar Joop heeft beloofd er ook nog een stukje over in Brabant Strip Magazine te schrijven. En wie weet, als daar heel veel reacties op komen, hebben we binnenkort misschien beter nieuws. We houden je op de hoogte.