vrijdag 9 augustus 2024

Een nieuwe uitgave voor 'De avondklok'

 


(Coverontwerp: Sander Schraper, Studio Nico Swanink ,bron: webshop uitgeverij Malmberg)
In 2015 maakten Hans en ik in samenwerking met Comic House en uitgeverij Essener  de strip 'De avondklok'. 

Een strip waarin de gemeente een avondklok heeft ingesteld om de situatie met rellende jongeren tegen te gaan. Met als gevolg dat hoofdpersonen Sharif en Kelvin, dankzij Kelvins gekneusde enkel, onterecht aangehouden worden. Sharif start een actie tegen de avondklok en zo krijgen we te zien hoe het werkt met politiek en media.  De strip verscheen in 2016 in het Lesboek Thema's Maatschappijleer VMBO-KGT.

In 2020 verscheen er een nieuwe druk van dit lesboek verscheen, waarin diverse onderwerpen werden geactualiseerd, inclusief de strip "De avondklok'. Zo werd Facebook vervangen door Instagram en EenVandaag-presentator Bas van Werven door Suzanne Bosman. 

(De avondklok, 2020)

Onlangs verscheen de nieuwste editie van dit maatschappijleerboek, waarin opnieuw allerlei onderwerpen geactualiseerd zijn. De strip heeft echter de tand des tijds doorstaan en heeft op het eerste gezicht geen belangrijke wijzigingen ondergaan. 



Het boek is verkrijgbaar via de webshop van Uitgeverij Malmberg, maar zoals het er nu uitziet alleen voor degenen die actief zijn als leerling of leraar in het Nederlandse onderwijs en met hun onderwijsaccount kunnen inloggen. Ook het van maatschappijleerboek voor VMBO-BK is een nieuwe editie uitgebracht. Mogelijk vind je daarin onze strip 'De Chillkeet moet blijven!' Maar omdat ik dat boek nog niet in mijn handen heb gehad, volgt de uitgebreidere infomatie mogelijk later. En als blijkt dat de beide boeken voor iedereen te bestellen zijn, lees je dat natuurlijk ook hier op de Bob Evers Strip blog.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: