vrijdag 16 augustus 2024

De strips van deze week

Deze week viel de nieuwe Jump (nr 37-2024) met daarin op pagina 29 weer vier afleveringen van Puppy Love.  Behalve de schoot van het vrouwtje, die vorige keer al onderwerp van strijd tussen kleine Nell en Robin was, blijken er deze week nog weer meer plekjes te zijn die als 'mijn plek' door een van de twee (of allebei?) bestempeld kunnen worden. Tot zelfs aan Robins mandje aan toe.  Deze afleveringen werden eerder gepubliceerd in Stripnieuws 55-2014, Metro in de week van 4 december 2017 en in het album "Nee, ik wil geen hondje!" uit 2021.

In de nieuwe Donald Duck (nr 34-20240 vind je op pagina 27 t/m 32 het nieuwe Mickey Mouse 'Goofy's vakantievilla'. Goofy wint de hoofdprijs in de Vakantiehuizenloterij. Hij mag één persoon meenemen, maar Goofy kan niet kiezen en neemt dus Mickey, Minnie, Karel, Clarabella en Pluto mee. Dit tot grote ergenis van een oude bekende. Want in Villa Krabbenschaar ligt iets verborgen. 'Klop drie keer bij me aan. Wie het vindt, mag het houden'. Zo luidt de geheimzinnige boodschap  die een al even geheimzinnig persoon onder Mickey's kamerdeur doorschuift. En dan begint een grote zoektocht. Want wat is er toch in Villa Krabbenschaar verborgen? Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Maximino Tortajada Aguilar.

Op pagina 18 van de nieuwe Tina (nr 34-2024) vind je weer een gag van Karlijn, Catootje en de ouders waarvoor ik het scenario samen schreef met collega Saskia Maasbommel. Daarin draait alles om een dierentuin-abonnement. Je kent vast wel het soort acties waarbij je een cadeautje krijgt, als je iemand anders lid van iets maakt. Wel, op zo'n soort situatie is deze Karlijn-gag gebaseerd.
Het was Saskia die bedacht dat het in dit geval om een dierentuinabonnement zou moeten gaan. En dat leverde dan meteen weer een heel leuke clue op voor het laatste plaatje van deze gag. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez en eerder gepubliceerd in Tina 4-2013 en het Tina Lieve Diertjesboek uit 2019.

(Foto en illustratie: Danker Jan Oreel)

Tenslotte plaatste Danker Jan nog dit bericht op zijn Facebookpagina

Ik heb dit T-shirt niet zelf laten maken, maar ze zijn zaterdag in Kampen wel te koop. Voor de liefhebbers, één maat XL, wit en hij kost 19,95 euro.

En dat is dan na Dossier Hel, de nieuwe Hel-mok en Een laatste bom voor Bommen Berend nog een vierde primeur voor het Kamper Stripspektakel. 

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: