vrijdag 2 augustus 2024

De strips van deze week

 


Deze week nieuw in de winkel: het album De spannendste avonturen van Donald Duck 46: De razende race. Een album met Duckstrips getekend en grotendeels ook geschreven door de Nederlandse Duckstripmaker Mau Heymans. Behalve de verhalen geschreven door Mau al dan niet in samenwerking met Kirsten de Graaff en Remco Polman bevat het album ook verhalen die geschreven door Jan Kruse, Studio Iris en twee waarvoor ik het scenario schreef.

De eerste van die twee is het Donald Duck-verhaal 'De herstelmachine' op pagina 55 t/m 64. Donald heeft een dure vaas van Katrien in bewaring, maar door toedoen van de neefjes valt de vaas aan scherven. Ten einde raad  gaat Donald naar Willie die hem zijn Reconstructor mee geeft. Het blijkt dat de Reconstructor uit een enkele scherf een heel nieuwe vaas kan maken. Dat is voor Donald de reden om op geheel eigen wijze aan de slag te gaan als reparateur. Van een gescheurd briefje van duizend van Oom Dagobert tot aan een heel grote klus voor de burgemeester. Met de Reconstructor lijkt Donald elke reparatieklus aan te kunnen. Maar is dat ook zo? Het verhaal werd eerder gepubliceerd in Donald Duck 9-1993.

(Illustraties: Mau Heymans, © Disney)

Vervolgens vind je op pagina 79 t/m 88 het Donald Duck-verhaal 'Het geheime huwelijk'. Waarin Donalds ergste nachtmerrie lijkt uit te komen: Katrien trouwt in het geheim met Guus. Althans, dat is wat Donald droomt. Maar die droom lijkt uit te komen als hij per ongeluk een telefoongesprek van Katrien hoort, dat niet voor zijn oren bestemd was. Ene doctor Morpheus probeert Donald uit de put te helpen met vijf minuten slaaptherapie, maar dat worden per ongeluk vijf dagen, waardoor Donald precies wakker wordt op de dag dat Katrien en Guus gaan trouwen. Donald zet alles op alles om het huwelijk tegen te houden, maar zoals gewoonlijk zit alles tegen. Gelukkig krijgt hij hulp van Dr. Morpheus en van Kwik, Kwak en Kwak. Maar of hij nog op tijd in Gansdorp komt? Het verhaal werd eerder gepubliceerd in Donald Duck 44-1991.

In de Tina van deze week vind je op pagina 47 weer een gag van Karlijn, Catootje en de ouders waarvoor ik het scenario samen schreef met collega Saskia Maasbommel. Karlijn zoekt een baantje voor na schooltijd en wel in de ijssalon. Helaas vindt de eigenaar dat hij het in zijn zaak prima alleen af kan, dankzij zijn elektronische kassa. Tot er een ongelukje gebeurt met de sleutel van die kassa. Het idee voor deze gag, die grotendeels waar gebeurd is, kwam ook van Saskia . De gag  werd getekend door de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez en eerder gepubliceerd in Tina 28-2012 en het Tina Vakantieboek 2018.

Tenslotte plaatste Danker Jan gisteren een nieuwe Hel-preview op zijn Facebookpagina. En wel de ingekleurde prent voor de nieuwe mok op het Kamper Stripspektakel en de prent bij de luxe uitgave van Dossier: Hel voor het Stripfestival Breda, met daarbij de onderstaande info.

Hetzelfde stukje, maar nu in kleur. Ik laat eerst nog een aantal mokken bedrukken met deze afbeelding. Die zullen op het 25e Kamper Stripspektakel te koop zijn.
Daarna wordt de volledige afbeelding de bijlage bij de hardcover van 'Dossier Hel'.

Binnen nu en twee weken meer info over de nieuwe Hel-mok en het Kamper Stripspektakel hier op de Bob Evers Strip blog en natuurlijk ook op de Facebookpagina van Danker Jan.

Prettig weekend allemaal! 

Geen opmerkingen: