zaterdag 31 oktober 2020

De publicaties van deze... en volgende week!

 Allereerst hot news. Danker Jan plaatste gisteren dit bericht op zijn Facebookpagina

Even een vraag. Ik heb samen met Frank Jonker de afgelopen maanden aan een stripboek over de geschiedenis van de gemeente Kapelle gewerkt. Dat boek ligt vanaf dinsdag in de winkel, maar... alleen in en rond Kapelle, niet in de stripwinkels. Naast de gewone editie verschijnt er ook een genummerde en gesigneerde hardcover met een aantal prenten (zie onder) als bijlage. Oplage 150 ex. en hij kost 29,95. Zijn er mensen (buiten Zeeland) die daar eventueel belangstelling voor hebben? Ik kan er nu nog bijbestellen. Maar ik weet niet of dat over een paar weken nog kan, vandaar.

(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Vanaf dinsdag is het album rond 50 jaar Gemeente Kapelle te koop bij Lectori in Kapelle en Het Paard van Troje en De Koperen Tuin in Goes. Maar heb je niet het geluk in een van deze twee plaatsen in Zeeland te wonen en je wilt toch een hardcoveruitgave van dit gloednieuwe album, surf dan nu naar de Facebookpagina van Danker Jan en bestel je HC-album vandaag nog.

Tot zover alvast de strips van volgende week, maar ook deze week wordt er het een en ander gepubliceerd. Op pagina 20 t/m 22  de nieuwe Eppo (nr 22-2020) gaat Hans verder met Als de beer ontwaakt 1: Wynona. 

De situatie bij het tankstation lijkt met een sisser af te lopen en Dan en Wynona zetten hun rit voort. We horen meer over de wereld waarin ze leven, de wereld na de digicalyps. 

Tot aan een wegblokkade waar we kennis maken waar we kennismaken met een ander aspect van deze wereld, dat alles te maken heeft met degenen die het daar voor het zeggen hebben.

In de nieuwe Donald Duck (nr 45-2020) vind je op pagina 29 t/m 31 een nieuw avontuur van Pinokkio, waarvoor ik eerder dit jaar het scenario schreef. Gebaseerd op het idee op het idee van miniatuurstadjes. Gepetto is natuurlijk bij uitstek degene die zulke miniatuurstadjes kan maken. En laat er in het stadje van Pinokkio nu ook iemand zijn die zo; n miniatuurstadje in huis heeft staan. Speciaal voor deze familie van Dalen maakt Gepetto het museum met daarin miniatuurschilderijtjes in de stijl van Leonarde 't Vinkie. En daar ziet Jantje Fatsoen dan wel weer brood in. Tot hij erachter komt dat meneer van Dalen de politiecommissaris is. Dan probeert hij de schilderijtjes zo vlug mogelijk aan Stromboli te verkopen, die zeker geinteresseerd is, maar om een heel andere reden dan Jantje Fatsoen denkt. Het verhaal werd getekend door niemand minder dan José Ramon Bernado.

(Schets: Paul Hoogma)

De abonnees van Donald Duck krijgen deze week weer een speciaal abonneenummer cadeau, dat deze keer geheel gewijd is aan de kinderen van Duckstad. Speciaal voor dit nummer schreef ik samen met collega Paul Hoogma.het Duckiesverhaal 'Het geheim van de oude toren'te vinden op pagina 3 t/m 12 van deze abonnee-Donald Duck. De Duckies maken met de hele klas een schoolreisje, maar door een wegomleiding belanden ze midden in het bos bij een mysterieuze toren. 

De toren lijkt verlaten, maar klopt dat ook? Een van de neefjes meent al iemand in het bos gezien te hebben en als de hele klas in de toren schuilt voor de regen, beginnen er klasgenoten te verdwijnen. En alsof dat nog niet genoeg is, spelen ook Arie en Willem nog voor spook. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Perez.

En dan tenslotte een min of meer waargebeurde aflevering van Karlijn, Catootje en de ouders op pagina 47 van de nieuwe Tina (nr 47-2020). Het speelde zich allemaal af na ons eerste bezoek aan het Stripfeest van Brussel, waar Cindy er inderdaad in slaagde om een merktas behoorlijk goedkoop mee te krijgen vanwege een lelijke rode streep. En dat bracht mij dan weer op het idee voor deze gag. De ideeen van Germaine over hoe je zo'n tas kunt scoren, zijn overigens helemaal verzonnen. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Joan Espinach.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: