vrijdag 16 oktober 2020

De strippublicaties van deze week


We zijn alweer toe aan aflevering 6 van 'Als de beer ontwaakt 1: Wynona'. In deze aflevering, te vinden op pagina 34 t/m 36 van de nieuwe Eppo (nr 21-2020), zien we voor het eerst waar de titel van deze trilogie vandaan komt. Bij het zien van het gevecht bij het tankstation ontwaakt de beer letterlijk in Dan.


 En Dan grijpt iets, iets wat hij tot dan toe niet zou hebben gedaan. Komt dat door Wynona? Of is er iets anders aan de hand. 

Hoe dan ook, ook de vechtersbaas die door Dan w


ordt aangesproken, ziet het. En dan blijkt ook nog dat Als de beer ontwaakt zich afspeelt in een wereld waar de social media en de streamingdiensten hebben afgedaan en de strip als medium helemaal terug is. 

Ook in de rubriek Mail op pagina 47 van de nieuwe Eppo is Wynona onderwerp van gesprek. Een van mailschrijver valt het op dat de auto's in Wynona af en toe lijken te zweven. Volgens de redactie staan de auto's van Hans met vier banden op de grond. 

(Illustratie: Carl Barks, © Disney)

Maar laten we niet vergeten dat Hans ooit begonnen is als tekenaar van Donald Duck en wellicht zien we hier nog iets terug van de invloed van Carl Barks waar het auto's betreft die met volle vaart vooruitgaan.

Tenslotte vind je in de nieuwe Katrien Duck (nr 11-2020) op pagina 27 t/m 29 het Katrien Duck-verhaal 'Duckbrandt' waarvoor ik het scenario samen schreef met collega Paul Hoogma. 


(Schets: Paul Hoogma)

Oom Dagobert weet een schilderij van Verfmeer (in het scenario nog Duckbrandt) los te krijgen van een huurder die zijn huur niet meer kan betalen. Hij wil het schilderij diezelfde middag nog laten veilen, maar als hond Bennie (in het scenario hadden we die rol aan Dinkie gegeven) van Lizzy, Juultje en Babetje al krabbend het schilderij beschadigt, is Katrien ineens verantwoordelijk voor een schadepost van minstens 10 miljoen euro. En in één middag een schilderij restaureren lijkt vrijwel onmogelijk. Of toch niet?  Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Santiago Barreira en eerder gepubliceerd in Donald Duck 21-2006 en de Donald Duck Zwembandt van Rijn-special uit 2019.

Geen opmerkingen: