zaterdag 25 juli 2020

De strips en aankondigingen van deze weekDeze week maar liefst drie strippublicaties en twee aankondigingen  voor strips die volgende maand zullen verschijnen. We beginnen met  de nieuwe Donald Duck Junior (nr 15-2020) met daarin  het Óom Dagobert-verhaal 'Vermommingen", te vinden op pagina 3 t/m 6. Een verhaal dat speciaal geschreven werd voor de Donald Duck Junior en  waarin de Zware Jongens proberen in diverse vermommingen Dagoberts geldpakhuis binnen te dringen. Tevergeefs, want Dagobert zet er iedere keer een andere vermomming tegenover. Tot de Zware Jongens besloten gewoon als zichzelf naar het geldpakhuis te gaan. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Jordi Alfonso en eerder gepubliceerd in Donald Duck Junior 15-2016 en Donald Duck Junior 15-2018.

Vervolgens,  in de nieuwe Katrien Duck (nr 8-2020) twee Duckiesverhalen waarin de zomer en de warmte centraal staan.  Het eerste verhaal, op pagina 21 t/m 23 schreef ik samen met collega-scenarist Paul Hoogma, jawel, op een warme zomerdag. Maar in dit verhaal wordt het wel erg warm, zo warm dat het ijs smelt voor je op het kunt eten. Gelukkig heeft Willie Wortel daar een oplossing voor. Of toch niet? Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Sander Gulien en eerder gepubliceerd in Katrien 4-2005, Katrien 4-2011 en Katrien Duck 8-2016.

Ook de gag achterop de nieuwe Katrien Duck, op pagina 36 dus, werd getekend door Sander Gulien en eveneens eerder gepubliceerd in Katrien 4-2005, Katrien 4-2011 en Katrien Duck 8-2016. De gag zelf, rond Donalds eigen ijssalon en de rage van geflambeerd ijs, schreef ik oorspronkelijk voor de serie Puck in het blad Tina en was een van de eerste zes een-pagina-gags van wat tot dan toe een strookstrip was. Helaas werd vrij snel daarna de serie Puck gestopt en de gag werd nooit meer verder uitgewerkt. Tot ik hem jaren later terugvond en me bedacht dat hij met Donald en Lizzy, Juultje en Babetje in de hoofdrol eigenlijk veel leuker zou zijn. En zo is de gag dan nu intussen viermaal op de achterkant van de Katrien (Duck) beland. 
(Illustratie: Bas Heymans)

En eveneens op pagina 36 van de nieuwe Katrien Duck dit plaatje als aankondiging voor Katrien Duck 9-2020, die op 18 augustus zal verschijnen. Daarin vind je het verhaal 'Katrien als brandweervrouw' dat ik samen met collega Paul Hoogma schreef en dat getekend werd door Bas Heymans Volgende maand meer daarover hier op de Bob Evers Strip blog.

En last but not least vind je in de nieuwe Eppo (nr 15-2020) de officiele aankondiging voor de langverwachte nieuwe strip van Hans: Wynona. In Eppo 16 zal de eerste aflevering van de voorpublicatie van Wynona te vinden zijn. En die ligt, als alles goed gaat, al over 10 dagen bij de abonnees in de bus. Rond die tijd meer over Wynona hier op de Bob Evers Strip blog en natuurlijk op de Facebookpagina van Hans.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: