dinsdag 21 juli 2020

De Avondklok 2.0

(Coverontwerp: Sander Schraper, Studio Nico Swanink)
In 2015 maakten Hans en ik in samenwerking met Comic House en uitgeverij Essener  de strip 'De avondklok'. 

Een strip waarin de gemeente een avondklok heeft ingesteld om de situatie met rellende jongeren tegen te gaan. Met als gevolg dat hoofdpersonen Sharif en Kelvin, dankzij Kelvins gekneusde enkel, onterecht aangehouden worden. Sharif start een actie tegen de avondklok en zo krijgen we te zien hoe het werkt met politiek en media.  De strip verscheen in 2016 in het Lesboek Thema's Maatschappijleer VMBO-KGT.

(De avondklok, 2016)


Inmiddels is er een nieuwe druk van dit lesboek verscheen, waarin de diverse onderwerpen zijn geactualiseerd en dat geldt ook voor onze strip, die we in de loop van vorig jaar gemoderniseerd hebben.. 

(De avondklok, 2020)


Zo startte Sharif destijds zijn actie op Facebook, maar daar bereik je tegenwoordig geen grote groepen jongeren meer mee. In de nieuwe versie voert Sharif dan ook actie op Instagram. 
(De avondklok, 2016)

In 2016 was Bas van Werven nog vaste presentator van EenVandaag. En in De avonturen van Hel 2: De Sibylle-codex zal hij altijd onlosmakelijk met dit programma verbonden blijven. Maar in de 2.0-versie van De Avondklok moest hij plaatsmaken voor zijn hedendaagse collega. Zodoende wordt Eenvandaag in de nieuwe versie gepresenteerd door Suzanne Bosman. 
(De avondklok, 2020)

Het hele proces van politiek en media is nog vrijwel hetzelfde als toen we de eerste versie van de strip maakten. Op dat gebied hoefde er dus niets aangepast te worden. Maar wie weet hoe dat bij de volgende versie zal zijn.
Nu is het wachten alleen nog op het vervolg van deze strip. De Chillkeet moet blijven!. En het wordt langzamerhand veel heel spannende welke van de twee nieuwe strips van Hans als eerste zal verschijnen. Wynona, over precies twee weken in Eppo, of toch 'De Chillkeet moet blijven!'? Wait and see.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hola,

Je bent momenteel trending onder de complottheorie denkers, die denken dat dit een vooropgezet plan was, aangezien de boeken al in 2020 zijn uitgekomen en de avondklok in 2021.
Ik zou even een kijkje nemen op Twitter, als ik jou was.
https://twitter.com/WAXander1/status/1359438440836792320

Unknown zei

2016 ??? avondklok

http://debobeversstrip.blogspot.com/2020/07/de-avondklok-20.html?m=1

maar geen complot šŸ¤”