vrijdag 10 juli 2020

De strippublicaties van deze week

Woensdag hadden al de aankondiging dat Hans' nieuwe strip Wynona volgende maand in Eppo van start gaat met daarbij de openingsplaat, Inmiddels staat de complete eerste pagina van Wynona online. Je vindt onder andere op de Facebookpagina van Het Stripschap en die van Stripspeciaalzaak.
En natuurlijk mag deze pagina dan ook op de Bob Evers Strip blog niet ontbreken. Overigens verschijnt er deze maand nog een nieuwe strip, getekend door Hans en geschreven door ondergetekende.  Daarover zeer binnenkort meer.


Ook Danker Jan blikt vooruit op zijn Facebookpagina met een pagina uit de strip rond 50 jaar Gemeente Kapelle die in oktober in album gaat verschijnen. We bevinden ons inmiddels midden in de Tachtigjarige Oorlog waar de Geuzen korte metten maakten met al wat katholiek was. Danker Jan omschrijft het echter heel wat poetischer met onderstaande post behorend bij bovenstaande illustratie.

'Nuns on the run', het had zomaar de titel van een grote hit kunnen zijn...

(Illustratie: Danker Jan Oreel)
Behave deze vooruitblik is er ook nog even een terugblik op de Facebookpagina van Danker Jan met dit scenariogedeelte voor Hel 2: De Sibylle-codex, waarvoor Danker Jan de eerste zestien pagina's van het scenario schreef.

Wat maar weinig mensen weten is dat ik het eerste deel van het scenario van de Sibylle-codex van Hel zelf geschreven heb. In een soort van geheimschrift, ook wel bekend als mijn handschrift. Het is een stukje scenario van plaat 7 en 8.

Ik kon zelf overigens prima uit de voeten met het scenariodeel en de bijbehorende schetsen die Danker Jan me aanleverde toen ik met het vervolg van het scenario van start ging. En dan kan ik eigenlijk niet achterblijven. Hierbij dus een stukje scenario van het vervolg. Niet in pen geschreven, maar meteen op de laptop, omdat je dan, als je iets aanpast, de boel met wat knippen en plakken weer in orde kunt krijgen. Dit is dan de uiteindelijke versie van het scenario van pagina 17:

 

PAGINA 17:
1. Julia zoekt verder op internet vindt informatie over de Rockefeller Foundation.

JULIA: Kan het zijn dat de familie Rockefeller dat derde boek nog in haar bezit heeft? Kijk, in 2010 kwam de Rockefeller Foundation met een aantal doemscenario’s die verdacht veel op voorspellingen lijken…
2. Julia laat Hel het document ‘Scenarios for the Future of Technology and International Development’ of een infopagina daarover zien op het scherm van haar laptop.  Hel kijkt bedenkelijk naar de betreffende voorspellingen.

JULIA: 13000 doden tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen… En begin van dat jaar een pandemie die bijna 20%  van de wereldbevolking infecteert.
HEL: Hmm, niet veel van uitgekomen…  Bovendien, in 2010 had Plot al twee van de drie boeken in zijn bezit. Dan valt er weinig meer te voorspellen.

3. Julia klapt haar laptop dicht. Hel kijkt glimlachend naar Julia.

JULIA: We komen er wel achter. Maar hier word ik niet veel  wijzer meer. Morgen gaan we verder in de universiteitsbibliotheek. Daar heb ik veel meer mogelijkheden…
HEL (denkballoon): Precies wat ik ook dacht.


4. Temidden van zijn kunstwerken en in aanwezigheid van Toy reageert Plot zijn woede en frustatie af op Harry en Leon.

PLOT: ZES WEKEN?! Denken jullie dat ik werkelijk zes weken ga wachten tot die journalist terug is?
HARRY: Hij kan ons misschien meer vertellen…


5. Close-up van een woedende Plot.

PLOT: Het gaat me niet om die journalist, maar om die meid! Zij heeft de koffers van Raz Fadraz!  Met kostbare informatie die we nu nodig hebben! Informatie waarmee we het derde Sibyllijnse boek kunnen opsporen!


6. Een boze Plot stuurt Harry en Leon weg.

PLOT: Die meid verdween in de haven. Jullie doorzoeken het hele gebied tussen de haven en die Potterkade. Ooit moet ze daar weer opduiken!


7. Plot ijsbeert gefrustreerd door de kamer.

PLOT: Ze moeten haar vinden. Haar en de dossiers van Raz Fadraz. Als Artemis de complete Sibylle-codex bezit, zijn we de machtigste organisatie ter wereld.


8. Close-up van Plot die zich steeds meer opwindt.

PLOT: We kennen de afloop van iedere oorlog. Kunnen van te voren deals sluiten met de winnaar. Stel je voor, Toy. Artemis als top-down-government. En alle kunstschatten ter wereld binnen handbereik!


9. Plot neemt met gebalde vuisten plaats in zijn stoel. Toy masseert zijn schouders.

PLOT: Maar we kunnen helemaal niks als we die dossiers niet terugvinden. Wat moet ik nou?
TOY: Rustig maar, love. We gaan ze vinden. Hoe dan ook.


10. Close-up van Toy met een geniepige glimlach.

TOY (denkballoon): Maar niet door alle straten tussen de haven en Potterkade te doorkruisen. Dat kan beter. Een geluk voor mij dat Plots opsporingsmethodes net zo antiek zijn als zijn verzameling.
(Illustraties: Danker Jan Oreel)

11. Toy parkeert haar auto (cabrio) in de buurt van een internetcafĂ©  met de naam ‘The Digital Nomad’. Het terras is omgeven door een aantal kleine palmen.

TOY (denkballoon): Ik heb me laten vertellen dat je hier de beste hackers vindt…Maar behalve al deze vooruitblikken en terugblikken zijn er deze week natuurlijk ook weer een aantal nieuwe strips verschenen. Maar liefst twee nieuwe verhalen in de nieuwe Donald Duck van deze week. We beginnen op pagina 16 en 17  met een kort Boze Wolf-verhaal, waarin Midas er in slaagt om twee kippen van Meneer Beer te stelen. Maar dan, hoe krijg je die thuis in de braadpan als bijna iedereen die je die kippen weer afhandig zou kunnen maken je pad op de terugweg kruist?  Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Sonia Albert.

En dan, op pagina 32 tot en met 35, mijn allereerste verhaal van De Leeuwenkoning. We treffen Simba bij Timon en Pumbaa aan nadat ze net van een overheerlijke beestjesmaaltijd genoten hebben. Volgens Timon zijn er in de jungle talloze plekjes waar lekkere beestjes te vinden zijn en misschien wel eentje waar de allerlekkerste beestje van de hele jungle te vinden zijn. Het is ook Timon die zo'n soort plek ontdekt, terwijl Simba Pumbaa uit de klauwen van een luipaard probeert te redden. Of ook Simba en Pumbaa nog van de lekkerste beestjes van de jungle kunnen genieten, dat lees je deze in Donald Duck. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Oscar Martinez.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: