vrijdag 17 juli 2020

De nieuwste strips

(Illustratie: © Disney)
Deze week nieuw in de winkel; de Donald Duck Matrozenspecial. 64 pagina's boordevol avonturen die zich op het water afspelen, waaronder het beroemde Oom Dagobertverhaal 'Het gouden graan' van Carl Barks en het Jonge Woudlopersverhaal op pagina 51 t/m 55 waarvoor ik het scenario schreef. 

De Jonge Woudlopers doen mee met een zeilwedstrijd met een ouderwetse windvrind genaamd 'De Zoutloper'.Ze denken dat ze grote kans maken te winnen en daarmee een nieuwe medaille bij de Jonge Woudlopers te verdienen. Helaas voor hen gooien Lizzy, Juultje en Babetje roet in het eten. Zij hebben namelijk een jaar lang geoefend met 'De mooie Marie', eigendom van Ouwe Nelis en tevens de snelste windvrind die ooit in Duckstad gevaren heeft. En of dat nog niet genoeg is, breekt er tijdens de wedstrijd onverwachts een storm los die zelfs de meest ervaren zeilers in de problemen brengt. Het verhaal, dat oorspronkelijk om het skutsjezeilen draaide, werd getekend door de Chileense tekenaar Raúl Bratesco.

Ook in de nieuwe Donald Duck (nr 30-2020) twee nieuwe strips. Als eerste kom je op pagina 16 tot en met 20 de grote Boze Wolf tegen. Het lijkt erop dat niemand meer bang is voor Midas. Om die reden wordt hij zelfs uit de Booswichtenclub gezet. Midas neemt daar uiteraard geen genoegen mee en neemt zich voor weer de schrik van het bos te worden. Zijn eerste poging heeft niet het gewenste resultaat, maar een toevallige ontmoeting met Paula Pronk die net een schuimtaart bij Mevrouw Beer heeft gehaald brengt daar verandering in. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar José Antonio Gonzaléz.

Op pagina 37 t/m 42 een nieuw verhaal van Duckies, waarin Kwik, Kwek en Kwak samen met Lizzy, Juultje en Babetje weer de hoofdrol spelen. Het is de laatste schooldag en Meester Warbol heeft een speurtocht langs allerlei leerzame plekken bedacht. In eerste instantie zijn de Duckies prima in staat de aanwijzingen te ontcijferen maar in het Duistere Woud ontstaat er verwarring. Want wat bedoelt Meester Warbol nu precies met het tweede pad links en waar in de omgeving vind je dieren, water en oudheden? Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaars Jordi Alfonso en Tony Fernandez.

Vorige week kondigde Hans aan dat zijn nieuwe strip Wynona vanaf Eppo 16 zal worden voorgepubliceerd. Dat bericht werd toen overgenomen op diverse Facebookpagina's waaronder die van Stripspeciaalzaak. Sinds afgelopen weekend is het bericht ook te vinden op de site van Stripspeciaalzaak bij de updates van 12 juli onder de titel 'Wynona door Hans van Oudenaarden'. En ook Eppo zelf kondigt de nieuwe strip van Hans aan in de nieuwste Eppo Update, die digitale nieuwsbrief die regelmatig aan de abonnee's wordt toegezonden. Wel met de toevoeging overigens dat eerst Eppo 15 nog moet verschijnen.

En zoals al eerder gezegd voor die tijd verschijnt er ergens de komende tijd ook nog een andere nieuwe strip van Hans namelijk 'De Chillkeet moet blijven!' waarvoor ik het scenario schreef. Oorspronkelijk zou dat zelfs deze week geweest zijn, maar ja, het zijn rare tijd en boeken willen daardoor wel eens wat vertraging oplopen. Het blijft dus even afwachten. Behalve het nieuwe Maatschappijleerboek van uitgeverij Essener met deze gloednieuwe strip erin, verschijnt er ook een herziene druk van het eerder verschenen boek Thema's Maatschappijleer VMBO-KGT met daarin een herziene versie van 'De avondklok', zeg maar De avondklok 2.0. In afwachting van de papieren versie kun je via de site van Uitgeverij Essener alvast een kijkje nemen in het online bladerboek met daarin de complete versie van De avondklok 2.0. Binnenkort meer hierover op dit blog.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: