vrijdag 5 juni 2020

De strips van deze week en wat nog komt

Deze week maar liefst twee nieuwe strips in de nieuwe Donald Duck van deze week (nr 24-2020). Als eerste kom je op pagina 20 en 21 Joe Carioca tegen in 'De agenda'. Joe heeft een afspraakje met de mooie Alana, maar die vraagt zich af hoe het komt dat Joe, altijd tijd heeft voor afspraakjes. Om haar te overtuigen toch echt een drukbezet zakenman is, moet Joe een agenda vol afspraken te voorschijn toveren. Als arme sloeber heeft Joe sowieso geen smartphone en zijn amigos Juan en Manuel evenmin. Het wordt dus een papieren agenda van de vuilnisbelt. Samen met Juan en Manuel vult Joe de agenda met afspraken. Alles om Alana te overtuigen. Maar of dat nu verstandig is. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar José Antonio González.

Vervolgens op pagina 25 t/m 29 het Madam Mikmak-verhaal 'Trollengoud', waarvoor ik het scenario samen schreef met collega Paul Hoogma. Het was ook Paul die met het idee voor dit verhaal kwam.

(Schets: Paul Hoogma)

Hij baseerde het op een van zijn Hocklackverhalen. Bepaalde elementen uit Hocklack, zoals de boom met twee deuren en de macht van de trollenkroon zijn nog terug te vinden in dit Madam Mikmak-verhaal. Waar gaat om? Wel, Mikmak en Hortensia hebben de trollengoud nodig voor een van hun brouwsel. En dat kun je alleen maar krijgen bij de trollen. Die willen er wel wat voor terug. In dit geval: live getuige zijn van het maken van het heksenbrouwsel. De trollen beginnen ook letterlijk te trollen. Mikmak wordt afgekraakt bij alles wat ze doet, terwijl Hortensia de favoriete heks is. Een en ander werkt behoorlijk op Mikmaks zenuwen en heeft een aantal onverwachtse gevolgen. Het verhaal werd getekend door meestertekenaar José Ramón Bernado.

(Illustratie: Danker Jan Oreel)
En tot slot plaatste Danker Jan gisteren weer een nieuwe pagina van de strip rond 50 jaar Gemeente Kapelle op zijn Facebookpagina met daarbij onderstaande tekst.

Ooit heeft er in Kapelle een klooster gestaan. Klooster Jeruzalem, voor beter gesitueerde dames. "Want die weten zich te gedragen", wat in de praktijk nog niet altijd meeviel.

Het klooster werd 100 jaar later dan weer platgewalst door de Geuzen...

Uit de reacties blijkt dat de strip in eerste instantie alleen in Kapelle te verkrijgen is en dat de oplage waarschijnlijk niet heel groot zal zijn. Natuurlijk proberen we aan een aantal dozen met albums te komen op het moment dat het album eenmaal uit is. Maar dan is er nog het probleem van de stripbeurzen. Deze week werd bekend dat ook de laatste grote stripbeurs van dit jaar, het Stripfestival Breda, wordt verschoven naar volgend jaar. Zoals het er nu uitziet, zal het album, behalve in Kapelle, verder waarschijnlijk alleen te koop zijn via de webshop van Danker Jan. Uiteraard houden we volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het aanstaande Kapelle-album, en ook van eventuele alternatieve signeersessies mocht die mogelijkheid zich dit jaar toch nog voordoen, via de Facebookpagina van Danker Jan en hier via De Bob Evers Strip blog. Kortom, wordt vervolgd...

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: