vrijdag 26 juni 2020

Donald Duck 27-2020

(Illustratie: © Disney)
Vorige week al aangekondigd, deze week te vinden op pagina 5 t/m 18 van de nieuwe Donald Duck (nr 27-2020), Donald Duck in 'Het geheim van de Maya's'.

(Schets: Paul Hoogma)

Een verhaal dat ik samen schreef met collega Paul Hoogma, die ook met het idee voor dit verhaal kwam en dat we eigenlijk als Oom Dagobert-verhaal schreven onder de titel 'De verborgen Maya-tempel'. En dat is precies waar het om draait. Ene professor Codex, die natuurlijk niet toevallig zo heet, doet in het verre Honduras een belangrijke ontdekking. Maar voor hij Dagobert telefonisch kan vertellen wat dat is, verdwijnt hij spoorloos. Dagobert onderneemt samen met Kwik, Kwek en Kwak een reddingsactie en volgens in Honduras het nogal gevaarlijke professor Codex. Tot ze diep in de jungle een Maya-tempel vinden die nog een paar geheimen verbergt.
Voor dit verhaal deden we natuurlijk zelf ook wat onderzoek. Zo is het Spel der Zielen inderdaad een spel dat door de Maya's gespeeld werd en ook de verdere informatie uit het Jonge Woudlopershandboek, zoals bijvoorbeeld die over het observatorium klopt als een bus. En mocht je ooit een harpij in het echt willen zien, wel, je weet nu waar je moet zijn. Het verhaal werd geweldig getekend door de Franse tekenaar Thomas Cabellic die zich behoorlijk uitleefde op dit verhaal. Let alleen maar eens op de vele achtergrondgrapjes in de tekeningen. Dat alleen al maakt het zeker de moeite waard om dit verhaal meerdere malen te lezen en vooral te bekijken.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: