dinsdag 16 juni 2020

Hel-portfolio en Kapelle: strippagina en schets

Danker Jan werkt op dit moment aan verschillende projecten tegelijk. Vandaag verscheen er weer een nieuwe pagina uit de strip over 50 jaar gemeente Kapelle op zijn Facebookpagina, samen met onderstaand bericht:

Volgende pagina uit de strip over Kapelle. In 1866 werd het kanaal door Zuid-Beveland geopend, belangrijke schakel in de route Rotterdam-Antwerpen. Honderd jaar lang zou het een van de drukt bevaren waterwegen van Europa zijn. Meer dan 100.000 schepen passeerden jaarlijks de sluizen bij Wemeldinge. Bijna 100 parlevinkers hadden er dagelijks een boterham aan. Daarnaast waren er in Wemeldinge en Hansweert tientallen café's voor de opvarenden van de schepen. Het zal er ongetwijfeld een ruige boel geweest zijn.
(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Afgelopen weekend plaatste Danker Jan ook al deze schets op zijn Facebookpagina. Het is het begin van een nieuwe prent voor de Hel 'Avonturen'-portfolio. En daar hoort dit bericht dan weer bij.

Zomaar even een klein dingetje. Ik ben weer eens met 3 dingen tegelijk bezig. Maar daarnaast moeten er ook nog twee prenten voor de portfolio gemaakt worden. In de kantlijn duiken er als vanzelf allerlei schetsjes op. Zoals deze. Ik denk dat het 3 bij 4 cm is. Iets op Cuba, Havana of zoiets, denk ik...

Voor beide projecten geldt uiteraard: wordt vervolgd.

Geen opmerkingen: