vrijdag 12 juni 2020

De nieuwste strippublicaties

Maar liefst twee nieuwe verhalen in de Donald Duck van deze week (nr 25-2020). We beginnen met de brievenbusstrip op pagina 2.

(Schets: Paul Hoogma)

Een strookgag waarvoor ik het scenario samen schreef met collega Paul Hoogma. Kwik, Kwek en Kwak kijken vol bewondering naar een jongleur die op straat. Donald beweert echter dit soort prestatie elke dag wel een keer te zien. Waar? Dat lees je deze week in Donald Duck. De gag werd getekend door de Spaanse tekenaar José Antonio González.

Ook voor De grote Boze Wolf, te vinden op pagina 30 t/m 34 van de nieuwe Donald Duck, schreef ik het scenario samen met Paul. Als Midas de biggetjes weer eens achterna zit, komt Knor op het idee om bij de sheriff binnen te vluchten. Eenmaal daar blijkt dat de sheriff een hulpsheriff zoekt en het lijkt Knor een goed idee zich aan te melden, vooral omdat hij dan Midas kan arresteren als die iets verkeerds doet. Het duurt niet lang of ook Midas meldt zich als sheriff. Maar dan eentje uit het Zuiderbos die zogenaamd op zoek is naar Vittorio Wezel. In werkelijkheid heeft de zogenaamde sheriff heel andere plannen, in het bijzonder met hulpsheriff Knor. Het verhaal werd niet alleen geschreven maar ook getekend door een duo en wel door de Spaanse tekenaars Jordi Alfonso en Tony Fernandez.

Tenslotte verscheen deze week ook de nieuwe Eppo (nr 12-2020) met daarin in de rubriek Mail op pagina 47 een brief waarvan de schrijver aangeeft benieuwd te zijn naar de nieuwe strip van Hans.
De briefschrijver noemt onder andere Bob en Rhonda, die beiden al eerder in Eppo stonden en merkt op dat beide strips totaal niet op elkaar leken, iets wat mooi de veelzijdigheid van Hans weergeeft.  Ook bemerkt hij een verschil in kwaliteit en verhalen varierend van heel erg goed tot tja, ik weet niet wat ik ervan moet denken. Dit geeft wellicht aan dat liefhebber van de ene strip niet automatisch liefhebber zijn van de andere strips van Hans, maar ook dat is uiteindelijk naar Hans' veelzijdigheid terug te voeren.
In elk geval, Jan, dank je wel voor je brief en voor de complimenten voor de strips die je bevielen.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: