zaterdag 21 maart 2020

De nieuwste strippublicaties

De nieuwe Eppo van deze week (nr 6-2020) heeft een primeur. In de rubriek Varia vind je op pagina 24 een nog onbekende schets van Bob, Jan en Arie. In een artikel onder 'Help me, Winona' vertelt Hans dat hij deze schets maakte voor de welbekende Bob Evers-cover van Eppo 5-2009. Een schets nog zonder Bob overigens, maar die kwam er gelukkig op de uiteindelijke covertekening wel bij. Verder vertelt Hans nog over zijn nieuwe strip, die waarschijnlijk toch geen Winona gaat heten, maar weer wel een trilogie wordt.
(Illustratie: Danker Jan Oreel)

En dan plaatste Danker Jan vandaag deze scene op zijn Facebookpagina, toevallig de allereerste scene die ik destijds voor 'De Sibylle-codex' schreef. Daarin bestaande voorspellingen waarvan er eentje nu alsnog lijkt uit te komen. Dit is wat Danker Jan er ook Facebook over schreef:

Zou je iets kunnen voorspellen met 10 jaar vertraging? Dat schoot me te binnen toen ik in de laatste Hel zat te bladeren. Er komen ook weer Olympische Spelen aan en het IOC en Japan willen die voorlopig nog gewoon door laten gaan... Toeval, of heb ik dat weer?

Behalve de nieuwe Eppo viel deze week natuurlijk ook de nieuwe Donald Duck (nr 13-2020) met daarin maar liefst twee verhalen waarvoor ik vorig jaar het scenario schreef. Als eerste kom je op bladzijde 30 t/m 33 het Joe Carioca-verhaal 'Diner voor het goede doel' tegen. Waarin Joe niet betaalt in een superluxe restaurant en in de hoop van zijn achtervolgers af te komen zich verstopt op het eerste het beste schip in de haven van Rio. Joe maakt al gauw kennis met Emilia, wiens vader eigenaar van het schip is en toevallig die dag een goede-doel-diner organiseert waarvan de opbrengst naar de armen gaat. Helaas eten de rijkaards aan boord wel heel veel, maar geven ze daarentegen heel weinig weg voor het goede doel. Dat blijkt niet naar de zin van Emilia en haar vriendinnen die zich voor de gelegenheid als piraten uitgedost hebben en het schip overvallen. Als Joe, die wederom voordoet als rijkaard, ontmaskerd wordt, is het logisch dat hij van alles de schuld krijgt. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar José Antonio González.

Meteen daarna op pagina 34 en 35 het Goofy-verhaal 'Onderweg'. Het idee voor dit verhaal ontstond na het horen van het lied 'Te laat' van Stef Bos. Dat lied gaat over een kind dat overal en altijd te laat komt, omdat er onderweg van alles te zien valt. Maar onder de Disney-personages is er sowieso één volwassen character dat dat ook zou doen: Goofy. Vandaar dus dit verhaal waarin Goofy naar zijn eerste werkdag gaat en onderweg van alles tegenkomt dat diepe indruk op hem maakt. En ook dit verhaal werd getekend door José Antonio Gonzalez.

Geen opmerkingen: