zaterdag 28 maart 2020

De nieuwste publicaties

(Bron illustratie: www.peterdezwaan.nl)
Deze week verschenen er twee nieuwe Bob Evers boeken geschreven door Peter de Zwaan.
In 'Bob Evers deel 64: Bliksemacties bij de Buurserbeek' krijgen Bob en Jan de opdracht een zomerhuisje op te kalefateren. Alles lijkt rustig tot het nacht wordt. Het wordt zo erg dat Jan en Bob zich genoodzaakt Arie uit Oostenende te halen die daar een klusje voor zijn vader opknapt. Waarna Jan, Bob en Arie op het spoor komen van lieden die reden hebben om de bewoners van het zomerhuisje weg te pesten.
In 'Bob Evers deel 65: Een opdracht van Inspecteur Onge wordt Jan door een persoonsverwisseling van zijn bed gelicht en meegenomen naar het hoofdbureau van politie in Amsterdam. Het levert Jan samen met Bob en Arie een opdracht van inspecteur Onge op om Horst Moeller, die in Buurse verdween, maar in Domburg weer opduikt, in de gaten te houden. '

In de nieuwe Donald Duck (nr 14-2020) vind je op pagina 20 en 21 een kort Donald Duckverhaal, waarvoor ik het scenario al in 2009 schreef. Donald wil  in alle rustig zijn belastingaangifte doen, maar wordt iedere keer gestoord door telefonische verkopers. Donald heeft daar zo zijn eigen oplossing voor, maar of die nu afdoende is?
Het verhaal ontstond na de hausse aan telefonische verkoop in de eerste jaren van deze eeuw. En met een belastingaangifte had het oorspronkelijk niets te maken. Want ook voor verhalen schrijven heb je rust en concentratie en als je voortdurend lastig wordt gevallen door ongewenste telefoontjes komt er van het schrijven een stuk minder dan je dacht. Donald kon ik met zoiets natuurlijk niet opzadelen, dus werd het voor het verhaal een belastingaangifte die Donald ook nog een teruggave blijkt op te leveren.

Prettig weekend allemaal!


Geen opmerkingen: