vrijdag 16 augustus 2019

De publicaties van deze week

Ook deze vind je weer een gloednieuwe strip in de nieuwe Donald (nr 34-2019) en wel op pagina 20 en 21. Een verhaal waarvoor ik ongeveer een jaar geleden het scenario schreef en waarin Panchito in Los Muchopesos terechtkomt waar de rijkste vogels van Mexico wonen. Onnodig te zeggen dat Panchito daar geen hotelkamer kan betalen. Maar dat verandert als hij per ongeluk de gevaarlijkste bandido van Los Muchopesos uitgeschakeld en een beloning van 20.000 pesos opstrijkt. De burgemeester van het stadje is ten alle tijden bereid hem van tips te voorzien hoe hij dat geld moet besteden. Maar of Panchito die tips opvolgt? Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar José Antonio González.

En ook het 75ste nummer van Stripnieuws viel deze week in de bus.

(Foto: Alex Odijk)

Met daarin op pagina 48 en 49 een terugblik op de Stripdagen 2019. Met een fraai fotoverslag van onder andere de prijsuitreikingen, maar ook een foto de signeersessie van Saskia Janssen en ondergetekende in de Donald Duck/Tina/ Jan, Jans en de kinderen-stand op de Stripdagen. De foto werd overigens gemaakt door Alex Odijk.

En over Stripfestivals gesproken, ook Hans heeft nog een primeur voor het Kamper Stripspektakel van morgen. Dit bericht plaatste hij gisteren op zijn helaas besloten Facebookpagina. Overigens schijnt er van de genoemde hoosbuien volgens de laatste voorspellingen alleen 's nachts wat te merken te zijn, dus laat je niet afschrikken door de openingszin,


Ik hoorde dat het zou gaan HOZEN, komende zaterdag, over het traditioneel zo zonnige stripfestival Kampen.
Voor de aller dapperste Rhonda liefhebbers daarom, die zich niet laten afschrikken, zal ik een A4, Rhonda-gelegenheidsprentje bij me hebben. Piepkleine oplage, genummerd, vriendelijke prijs.
( M'n allereerste, 100% digitale IPad-tekening trouwens. Helemaal Procreate, geen papier gebruikt! )
Kans om je albums gesigneerd te kopen dus zaterdag. En als het in de kraam met al dat water te gek wordt zaterdag, zoek me dan in een kroeg in de buurt)

En dan Danker Jan, die gelukkig wel een Facebookpagina heeft waar iedereen het laatste nieuws kan volgen. Nog net voor het weekend plaatste Danker Jan nog twee extra tekeningen in opdracht. Voorlopig weer even de laatste twee in de serie, maar uiteraard mogen die hier op de Bob Evers  Strip blog ook niet ontbreken.

(Illustraties: Danker Jan Oreel)
Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: