zaterdag 18 november 2017

De strippublicaties van deze week

Ook deze week worden de avonturen van de kleine Nell vervolgd in Metro. En inmiddels is Nina's teaparty in volle gang. Robin maakt als laatste gast het gezelschap compleet, dit zeer tegen zijn zin.
En dan gaat het gesprek ineens over adoptie. Want hoe kom je als hond of kat anders in een mensengezin terecht. En hoe zit dat eigenlijk met mensenkinderen? Wordt volgende week vervolgd.

(Foto: Herman Schreurs)

En behalve de prachtige recensie over het nieuwe album van De avonturen van Hel, De Sibylle-codex in de nieuwe Stripschrift (nr 452) vonden we daarin ook in de rubriek 'Het vak' op pagina 42 het bericht dat Willem Hageman na 35 jaar de deuren van De Boekenhalte heeft gesloten. De Boekenhalte is met name voor Bob Evers een heel speciale winkel.
De presentatie van het allereerste Bob Evers-album in 2004 vond plaats bij De Boekenhalte. En ook de daaropvolgende albums werden altijd in de winkel van De Boekenhalte of de stand van de Boekenhalte op de Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs gepresenteerd. Van ieder nieuw Bob Eversalbum verscheen ook een zogenaamde Boekenhalte-editie, de hardcover-editie met bijbehorende prent. En vanaf het derde album kwam daar ook de zogenaamde white-cover bij. De album met witte cover waarop Hans op ieder album een speciale zwartwit-tekening maakte. Kortom, zowel de Bob Evers-stripreeks als wijzelf hebben veel te danken aan Willem Hageman en De Boekenhalte. En zoals Willem via Stripschrift alle stripliefhebbers bedankt die ooit zijn winkel bezocht hebben, bedanken wij Willem voor alles wat hij voor ons en de Bob Evers-strip heeft betekent. Willem, heel hartelijk bedankt voor alles en heel veel succes met alles in de toekomst.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: