woensdag 1 november 2017

De avonturen van Hel, Donald en andere strips in Terneuzen


En weer een geslaagd stripfestival achter de rug afgelopen zaterdag in Terneuzen. Danker Jan was zo aardig om me op de vroege ochtend op station Goes op te halen en via de tolvrije Westerscheldetunnel naar Terneuzen te rijden. Zodoende waren we rond half tien bij het Zeldenrust-Steelantcollege waar het Stripfestival Terneuzen werd gehouden. Nog even zoeken naar de juiste parkeerplaats. Daarna met hulp van de festivalmedewerkers de boeken en banner uitgeladen en naar onze stand gebracht. Die bevond zich naast die van Erwin Dekker en Het paard van Troje, waar we een maand geleden ook een geslaagde signeersessie rond Hel hadden. Vervolgens alle albums uitgestald, de banner achter de stand geplaatst en na de gebruikelijke kop koffie gingen de deuren van het Zeldenrust-Steelangtcollege open en meldden de eerste bezoekers zich aan onze stand.

Vooral Hel bleek erg populair tijdens het Stripfestival Terneuzen. We mochten veel exemplaren van 'De Sibylle-codex' signeren. Vooral de softcover, maar ook een enkel exemplaar van de Dossier Editie van het tweede album van De Avonturen van Hel.

Ook voor de nieuwe editie van het Hel-schetsboek bleek veel belangstelling, net als voor het eerste album' De koffers van Raz Fadraz' bleek belangstelling, Publiek Geheim en De banneling van Tobago.
(Illustraties en foto's: Danker Jan Oreel)

De albums van Hel werden door Danker Jan steevast voorzien van een tekening Hel, Julia of Toy.
(Illustratie: Daan Jippes, © Disney)

Zelf mocht ik nog een paar Duck-albums signeren, zoals De Spannendste avonturen van Donald Duck nr 13 en zelfs nog het jubileumalbum van Oom Dagobert, 60 jaar in Duckstad. Inmiddels is dat overigens 70 jaar, dus de tekening in het album heb ik daarop aangepast.

Tussendoor werden we voorzien van koffie, thee, cola of water en tussen de middag kregen we soep en broodjes als lunch. Ook 's middags bleek er veel belangstelling voor het tweede album van Hel 'De Sibylle-codex' te zijn, tot het uiteindelijk rond vier uur rustiger werd aan onze stand. Tegen vijf uur pakten we de overgebleven boeken weer in en was het tijd om huiswaarts te gaan, maar niet voor eerst nog een hapje gegeten te hebben.
(Illustaties: Danker Jan Oreel)

Rest me nog iedereen te bedanken. Als eerste natuurlijk Timothy en alle andere medewerkers van het Stripfestival Terneuzen bedanken voor de uitnodiging, de algehele verzorging en de gastvrijheid. Danker Jan, Erwin, Edgar, Jan, Jan en Albert voor de gezelligheid voor en achter de stand. En Danker Jan eveneens bedankt voor de lift van en naar Station Goes, de gebakjes en de traktatie voor ons zaterdagavondmaal. En tenslotte iedereen die afgelopen zaterdag speciaal voor De avonturen van Hel naar Terneuzen kwam. Heel hartelijk bedankt allemaal!

Geen opmerkingen: