zaterdag 11 november 2017

Achter de schermen van... Max Miller - SchaduwspelTijdens het Stripfestival Breda konden we door een fout van de binder het boek zelf helaas niet presenteren, maar nu, een kleine maand later, is het officieel verschenen: Achter de schermen van...Max Miller - Schaduwspel. Vorige week vrijdag hebben IJsbrand en ik alle 150 boeken gesigneerd en, met de hulp van Cindy, samengevoegd met de schetsen, prent en signeerprent.
Vrijdagavond en zaterdagochtend konden we de eerste intekenaars al verblijden met het nieuwe Achter de Schermen-boek. En inmiddels heeft IJsbrand al een flink aantal exemplaren verstuurd naar iedereen die het graag in de bus wilde ontvangen of bezorgd bij Stripwinkel Akim in Groningen waar de betreffende intekenaars hun exemplaar graag wilden ophalen. Voor het zuiden van het land is er nog een extra afhaalmogelijkheid op 25 november tijdens onze signeersessie bij De Stripspecialist in Breda. En natuurlijk kun je dan op verzoek in het boek of op de signeerprent een tekening van Max, Eva of een van de andere personages laten maken door IJsbrand. Mocht je nou nog niet ingetekend hebben op dit speciale making-of album en je wilt er toch graag eentje hebben, dan kun je een exemplaar reserveren door een mailtje te sturen naar maxmillerstrips[at]xs4all.nl. IJsbrand stuurt je dan alle benodigde informatie toe.

Achter de schermen van… Max Miller: Schaduwspel(Illustraties: IJsbrand Oost)


In dit boek vertellen IJsbrand Oost en ik zelf wat erbij kwam kijken om dit stripverhaal in de sneeuw tot een goed einde te brengen. Deze uitleg wordt natuurlijk uitgebreid ondersteund met diverse schetsen, krabbels, documentatiemateriaal en een aantal tekeningen die nog niet eerder zijn gepubliceerd en alleen in dit boek zijn opgenomen. Net als het reguliere stripalbum heeft ook deze ‘making of’ een toegift in de vorm van het korte Max Miller ‘Spelbederf’, waarvan in dit boek de potloodversie van het oorspronkelijke verhaal is opgenomen zoals dat in 2009 in Eppo stripblad werd gepubliceerd.

Kenmerken van het boek:

Het boek verschijnt wederom in een exclusieve oplage van 150 genummerde en gesigneerde exemplaren, inclusief de bijbehorende gesigneerde en gelijk genummerde prent ‘Wenen’. De set wordt gecompleteerd met een full color omslag met daarin vier originele schetsen.

Details:

Full-color hardcover omslag
  • 64 pagina's met uitleg, wetenswaardigheden, schetsen en (kleuren-)illustraties die betrekking hebben op de totstandkoming van het stripverhaal.
  • Alle pagina's in potlood, waardoor het verhaal in deze uitgave ook in z'n geheel te lezen is en vergeleken kan worden met het ingekleurde eindresultaat in de reguliere albumuitgave.
  • Full-color prent ‘Wenen’ (met op de achterkant het schetsontwerp van deze prent)
  • Omslag met 4 originele schetsen die gebruikt zijn bij het tekenen van de pagina's van dit stripverhaal.

Geen opmerkingen: