woensdag 17 mei 2017

Willie Wortel, zijn tijd ver vooruit...

Goed, dat Willie zijn tijd ver vooruit is, weten we al jaren. Maar nu ziet het er toch naar uit een van Willies uitvindingen of iets wat daarop lijkt binnen niet afzienbare tijd daadwerkelijk te koop zal zijn. Collega Paul Hoogma stuurde me onlangs deze link naar een Volkskrantartikel, waarin verwezen wordt naar een van onze bekendere Willie Wortel-verhalen: In de file!

(Illustratie: Paul Hoogma, © Disney)

De bekendheid van dit verhaal is vooral te danken aan de  toenmalige minister Netelenbos die het verhaal Willie Wortel in de file! (H 99124) ter illustratie in de Tweede Kamer liet zien en lezen om de toenmalige VVD-fractie ervan te overtuigen dat slechts een enkele maatregel niet voldoende is om het file-probleem in Nederland op te lossen. Het idee voor dit verhaal ontstond toen Pauls broer Remco, tegenwoordig de drijvende kracht achter Bureau Dwarsverband een rapport over alternatief vervoer vertaalde voor...jawel, de Tweede Kamer.
De Zoefmobiel en ook de vliegende auto zijn uiteraard al bekend uit de Willie Wortel-verhalen van Carl Barks. Willie is zijn tijd dus al veel meer vooruit dan de in dit artikel genoemde 17 jaar. Het complete scenario van Willie Wortel, in de file vind je overigens onder het kopje 'Cartoons' op de site van Dwarsverband.

Geen opmerkingen: