vrijdag 5 mei 2017

...en de andere publicaties van deze week

Behalve dit nieuwe Donald Duck-album verscheen deze week ook de nieuwe Katrien Duck (nr 5-2017) in de winkel. Met daarin maar liefst drie verhalen waarvoor ik al dan niet in samenwerking het scenario schreef.
 
(Illustratie: Comicup, © Disney)

Als eerste het Duckies-verhaal 'Poessie mauw!' op bladzijde 19 t/m 22. Een verhaal dat ik samen schreef met collega Paul Hoogma en waarin de Zware Jongens per vergissing denken dat Dinkie de kat van Dagobert is. Het gevolg is dat Dinkie ontvoerd wordt en er een losgeld van 1000 euro voor haar wordt geeist. Zoveel verdient Katrien helaas niet als secretaresse van Oom Dagobert en dus doorkruisen Katrien en Lizzy, Juultje en Babetje heel Duckstad om Dinkie terug te vinden. Het verhaal werd getekend door de Spaanse Comicup Studio en eerder gepubliceerd in Katrien 5-2001,  Katrien 5-2007 en Katrien 5-2013

Meteen daarna op bladzijde 24 en 25 een waargebeurd verhaal van Karel en Clara. Net als Karel heb ook ik ooit een treinreis gemaakt waarbij er geen koffie geserveerd werd (lang geleden en in die tijd dus nog heel gebruikelijk) en waar juist op het overstapstation de kiosk verbouwd werd. En toen ik eindelijk op de plaats van bestemming was en koffie kreeg... Maar nee, dat moet je zelf maar lezen in de nieuwe Katrien. Ook dit verhaal werd getekend door de Spaanse Comicup Studio en eerder gepubliceerd in Katrien 5-2001, Katrien 5-2007 en Katrien 5-2013

En achterin de nieuwe Katrien Duck op bladzijde 31 t/m 34 een verhaal uit Katrien's dagboek. Waarin Katrien Donald en Guus uitnodigt voor een etentje, juist op de avond dat FC Duckstad een belangrijke wedstrijd speelt.
Het gedrag van Donald en Guus op die avond is er dan ook naar. En dat geldt eigenlijk ook voor bijna alle andere Duckstadbewoners, want op Katrien na, lijkt iedereen die wedstrijd te volgen. Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Bas Heymans en eerder gepubliceerd in Katrien 5-2001, Katrien 5-2007, Duck Out 3-2012 en Katrien 5-2013.

En tenslotte viel vandaag samen met de nieuwe Boekenkrant ook het eerste nummer van de Buitenplaatsenkrant (nr 1-2017) in de bus. Caroline, die al eerder een aantal jaar op Kasteel Groeneveld werkte en daar de drijvende kracht was achter het legendarische blad GRNVLD, geeft in de column 'Redactioneel'  op pagina 3 van de Buitenplaatsenkrant uitleg over wat we ons bij een buitenplaats moeten voorstellen. Meteen daarna, op pagina 4 en 5 onder de titel 'Historie van de buitenplaats'  een interview van Caroline met RenĂ© Dessing, kunsthistoricus en oprichter van de Stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen en Landgoederen (sKBL). Een gesprek over onder andere het ontstaan van buitenplaatsen, het leven daar destijds, maar over de historische waarde en de waarde van buitenplaatsen anno nu. Verder veel aandacht voor diverse buitenplaatsen in Nederland en boeken over kastelen en buitenplaatsen en een strip van Michiel de Jong. We kijken nu al uit naar het tweede nummer van de Buitenplaatsenkrant.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: