dinsdag 11 april 2017

Nieuwe avonturen van Bob, Jan en Arie

Sinds een aantal jaar heeft auteur Peter de Zwaan de draad van de Bob Evers boekenserie weer opgepakt en beleven Bob, Jan en Arie ieder jaar weer nieuwe avonturen. Deze week verschenen deel 58 en 59 in de serie Bob Evers.

In deel 58 'De magistrale misverstanden van J. Masters' stranden Jan, Bob en Arie tijdens hun speurtocht naar Rafael Dupont, Maikel Landleben en Carolus Ratzel bij de Belgische grens. Daar wordt Jan gearresteerd omdat hij in een gestolen auto rijdt. Een auto die hij op advies van FBI-agent Jack Masters gekocht heeft bij een garage in de buurt van Den Haag. De vraag is: hoe kan dat? En dat is wat Bob, Jan en Arie uit gaan zoeken in dit boek. Door hun acties wordt een bende autovervalsers nogal nerveus en neemt drastische maatregelen om hun sporen weg te werken. Tenslotte blijkt dat dit hele avontuur in gang gezet is door een serie magistrale misverstanden, waarbij FBI-agent Masters zeker niet vrijuit gaat.

                                        (Bron illustraties: www.peterdezwaan.nl)

In deel 59 'Ratzelraadsels bij het Chateau de Faux' weten Bob, Jan en Arie eindelijk in Frankrijk te komen, waar zij niet Dupont vinden, maar hij hen. In tegenstelling tot wat ze verwachten nodigt Dupont hen uit in zijn huis, het Chateau de Faux, een kasteel dat verbouwd wordt. Al gauw wordt het kasteel aangevallen door duistere figuren en moeten Bob, Jan en Arie zichzelf en de doodsbange Dupont zo goed als ze kunnen zien te verdedigen. De aanval blijkt georganiseerd door twee oude bekenden die hun krachten hebben gebundeld en van wie er een wordt uitgeschakeld, maar de ander terugslaat. Arie, Jan en Bob worden gevangengenomen en weer vrijgelaten. Het lijkt een nacht vol problemen en tegenvallers tot Bob een bericht voorleest van kunstenares Bridget die hij tijdens zijn zoektocht ontmoet heeft en op wie hij binnen zeer korte tijd erg gesteld is geraakt.

 Meer info over deze nieuwe Bob Evers boeken  en hoe die te bestellen vind je op de site van Peter de Zwaan (www.peterdezwaan.nl). Voor 2018 staan het 60ste deel uit de Bob Evers boekenserie aangekondigd: Schatgraven in een stationshal.

Geen opmerkingen: