maandag 17 april 2017

Hel-preview (14)

(Illustratie: Danker Jan)
"Je zou misschien denken dat er een pagina uit het scenario van een andere strip tussendoor geglipt is, maar dit is toch echt het begin van de ontknoping van de Sibylle-codex.", zo schrijft Danker Jan bij deze nieuwe Hel-preview op zijn Facebook-pagina. En inderdaad, we zitten ineens in een heel andere sfeer, ogenschijnlijk zelfs in een andere tijd, dan op het Spui in Den Haag. Waar Hel en Julia zich hier bevinden en wat hier aan de hand is, lees je volgende maand in Eppo. Maar je vindt op Facebook al een tip van de sluier in het antwoord van Danker Jan op een van de reacties op deze preview.

4 opmerkingen:

Kees van den Bos zei

Komende dinsdag Hel en Julia op het Spui, zouden ze dan naar de Centrale Bibliotheek gaan of toch naar de Primark? Benieuwd of dat de volgende stap zal zijn, we gaan het beleven komende dinsdag. Wel mooi dat teamwork en 'work in progress' de scenarist is al klaar, de tekenaar tekent op deadline en de inkleurster zit daar nog eens achter om in rap tempo dit schitterend in te kleuren. Het is nogmaals gezegd: petje af voor dit samenspel.

Frank Jonker zei

Ha Kees,

Dank je voor de complimenten. Het is inderdaad een hele prestatie dat Danker Jan en Wilma er steeds weer in slagen om twee nieuwe Hel-pagina's op tijd in Eppo te krijgen en dat ze er ook iedere keer weer ongelooflijk goed uit zien. Gelukkig is het scenario inderdaad helemaal geschreven en hoeft Danker Jan niet steeds op nieuwe scenariopagina's te wachten, want dan was dit waarschijnlijk niet te doen. :-)
Intussen is hier een paar uur geleden die nieuwe Eppo bezorgd. Hopelijk bij jou ook. Ben benieuwd wat je van het vervolg vindt. Geen Centrale Bibliotheek of Primark dus, al zitten ze daar wel aardig in de buurt. Die demonstratie is iets dat ik vorig jaar aan den lijve heb meegemaakt, toen ik daar op de tram naar Scheveningen stond te wachten, die vervolgens vanwege de demonstratie een half uur lang bleef staan waar hij stond. Maar daarover later deze week meer op dit blog.

Hartelijke groeten,

Frank

Kees van den Bos zei

Eppo # 9 hier ook ontvangen op dinsdag dus de reden van hun aanwezigheid op het Spui is nu ook duidelijk. Die Primark houden we dan nog maar even te goed (hahaha). Nu nog maar een kleine twee weken wachten op het vertrek uit Den Haag en dan op naar het slot. Hoe ze daar dan weer geraken....tja misschien 'carjacken' of nee da's waar ook: dat zou de nieuwe Hel niet meer doen. Een goed uurtje met de auto, met openbaar vervoer lijkt me geen optie met Artemis op de hielen, maar wie rijdt er dan?? Ik ga er nog eens op mijn gemak over nadenken....

Frank Jonker zei

Ha Kees,

Het openbaar vervoer van Den Haag naar Slot Loevestein is inderdaad niet echt handig als je achtervolgd wordt. Nu heeft Toy natuurlijk wel haar auto in Delft geparkeerd, dus Hel en Julia hebben nog een kleine voorsprong. En... één van de twee dames heeft een rijbewijs, alleen geen auto.
En wat de oude en nieuwe Hel betreft, Henk gaf aan dat hij het leuk zou vinden als Hel toch af en toe zou zakkenrollen. En het zou best eens kunnen dat ze daar over een kleine twee weken nog een staaltje van weg geeft. :-)
Dus wie weet komt dat car- (of home)jacken er ooit ook nog wel van. :-)

Hartelijke groeten,

Frank