maandag 3 april 2017

Hel in het Frans

Een paar weken geleden is er op site van Sandawe een crowdfunding-actie gestart rond de kleureneditie van het eerste Franstalige Hel-album 'De koffers van Raz Fadraz. Of in het Frans: Helena, les malles de Raz Fadraz. Een actie waar Danker Jan op zijn Facebookpagina al meerdere malen aandacht aan heeft besteedt.

Het idee achter de actie is ongeveer hetzelfde als destijds bij de Franstalige kleureneditie van Rhonda 2: Rebecca. Je kunt op verschillende niveaus intekenen op deze uitgave en met elk niveau krijg je er extra cadeautje bij. Bij 250 euro krijg je het album compleet met ex-librissen, een portfolio, een persoonlijke dedicase, het luxe zwart-wit album met gesigneerde ex-libris, een gesigneerde fascimile van een originele pagina uit De koffers van Raz Fadraz en een dedicase van Helena gemaakt in aquarel. Maar je kunt ook voor een of meer van deze extra's kiezen via de uitgaven van respectievelijk 30, 60, 100, 150 of 200 euro.

De uitgave van de kleureneditie van Helena, les malles de Raz Fadraz is, de editie van 20 euro, is net als bij Rhonda gegarandeerd. En ook de albums met extra's gaan er komen ,want vorige week passeerde Helena al de grens van de 100 %.
De actie loopt nog tot en met 20 april en mocht in die tijd de 200% gehaald worden, dan krijg je, als je voor 60 euro of meer geïnvesteerd hebt, er ook nog de Franse editie van het korte Hel-kerstverhaal 'Kerstkrakers' erbij. Of in het Frans: Helena, les squatteurs de Noël. Een verhaal dat destijds speciaal voor de Eppo Kerstspecial werd geschreven door Fred de Heij en is in Nederland ook in het jubileumalbum van Danker Jan 'Publiek geheim' verschenen.

Om het benodigde bedrag te halen, plaatst uitgeverij BD Must nu op de bijbehorende blog veel illustratiemateriaal van Hel om nog meer Franse stripliefhebbers over te halen hun geld in Helena te investeren. Het leuke is dat daar de laatste dagen ook scenes uit De Sibylle-codex bij zitten.
(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Mocht je interesse hebben in een of meer van deze speciale Franse uitgaves van Hel, neem even een kijkje of de site van Sandawe bij Helena, les malles de Raz Fadraz. Of op de bijbehorende blog.
Meer informatie over deze crowdfunding-actie van uitgeverij BDMust vind je uiteraard ook op de Facebookpagina van Danker Jan.

Geen opmerkingen: