vrijdag 2 september 2016

De strips van deze week

(Illustratie: IJsbrand Oost en Anco Dijkman)
Dé strip van deze week is natuurlijk het nieuwe Max Miller-album: Max Miller 3: Schaduwspel. Met maar liefst twee avonturen van Max Miller. Het 34 pagina's tellende titelverhaal 'Schaduwspel' en IJsbrands allereerste Max Miller-verhaal 'Spelbederf', compleet met een nieuwe, nog niet eerder gepubliceerde inleidende pagina, waardoor beide verhalen binnen dit album één geheel vormen.


(Foto: Geert-Jan Meeeuwissen)
En moest ik gisteren het nieuws nog van internet halen, vandaag ben ik toch maar even een kijkje gaan nemen in de stripwinkel. Altijd weer een bijzonder moment op het album ook echt in je houden te kunnen houden. Dit weekend hopen IJsbrand en ik vele exemplaren van Max Miller 3: Schaduwspel te mogen signeren voor de bezoekers van het Brabants Stripspektakel. Maar mocht je niet zo lang willen wachten, ga dan nu nog naar je favoriete stripwinkel en haal Max Miller 3: Schaduwspel in huis. Met dank aan Guido de Bue en De Stripspecialist en Geert Jan Meeeuwissen voor de foto.
(Illustratie: IJsbrand Oost en Anco Dijkman)

Ook in de nieuwe Eppo (nr 18-2016) is er aandacht voor het nieuwe Max Miller-verhaal 'Schaduwspel' en wel in de brievenrubriek Eppo Mail op bladzijde 47. Een van onze lezers is namelijk zeer gecharmeerd van IJsbrand helikoptershot uit Eppo 15 en wil graag de originele pagina van IJsbrand kopen. De Eppo-redactie heeft  hem inmiddels met IJsbrand in contact gebracht.
En dan is er in diezelfde rubriek een lezer die minder gecharmeerd van Max Miller, maar de avonturen van Max en Eva gelukkig wel altijd leest. En daar zijn we natuurlijk ook heel blij. Wellicht overtuigen we ook deze lezer met het compleet verhaal 'Schaduwspel' of anders wellicht met het volgende avontuur van Max Miller.

En er is meer nieuws in Eppo. Want tegelijk met het verschijnen van ons nieuwe Max Miller-album, maakte Hel haar comeback.  Compleet met Hel en de aankondiging van Hels tweede avontuur 'De Sibylle-codex op de cover.

Ook in het 'Voorwoord' van Eppo- hoofredacteur Rob van Bavel is er aandacht voor de terugkeer van Hel in Eppo en voor de lange voorgeschiedenis van 'De Sibylle-codex'.

De eerste aflevering van Hel 2: De Sibylle-codex, die overigens zowel getekend als geschreven is door Danker Jan, vind je op bladzijde 36 en 37 van de nieuwe Eppo. Het begin van het verhaal maakt duidelijk dat er in het leven van Hel een paar dingen gaan veranderen.
(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Ze is dankzij Angelo niet langer alleen en besluit het zakkenrollen vooralsnog op te geven. Ze gaat dan ook daadwerkelijk op zoek naar een baantje. Maar bij Artemis verandert er niets. Plot is vastbesloten de koffers van Raz Fadraz in handen te krijgen en stuurt Harry en Leon opnieuw op onderzoek uit. Kortom, het lijkt erop dat de rust van dit moment in Hels leven van korte duur zal zijn. Meer info over de start van Hel 2: De Sibylle-codex lees je natuurlijk ook op de Facebook-pagina van Danker Jan.

Ook in de nieuwe Donald Duck (nr 36-2016) verandert er iets. De zomervakantie is namelijk voorbij en Kwik, Kwek en Kwak moeten weer naar school. In het Donald Duck-verhaal op bladzijde 5 t/m 14, dat ik speciaal rond dit thema schreef, lijkt het erop dat Kwik, Kwek en Kwak dat ook inderdaad doen. Met als argument dat iedere keer dat ze op de eerste schooldag spijbelen ze uiteindelijk hoe dan ook bij school uitkomen. Maar ook deze keer zit het de neefjes tegen. Vanwege de vele bouw- en wegwerkzaamheden begint een race tegen de klok die zelfs met de hulp, of misschien juist vanwege de hulp van Donald, niet te winnen valt. Een verhaal dat geinspireerd is op de vele wegwerkzaamheden en bijbehorende omwegen waar ik zelf tegen aanliep in de eerste helft van vorig jaar. En dan hebben we het niet over autoverkeer, maar over fietsers en voetgangers die of moesten omlopen en omrijden of door het zand heen moesten ploeteren om te komen waar ze wezen wilden. Voor zover ze dan verder weer niet tegen andere werkzaamheden opliepen.


Meer Duckstrips vind je op de Donald Duck Familieplanner 2017 die ook deze week nieuw in de winkels ligt.

(Schets: Paul Hoogma)

De Gijs Gans-grap bij week 38 schreef ik samen met collega Paul Hoogma. De storm buiten vormde destijds de inspiratie voor deze gag, waarin Gijs Gans bij harde wind een tapijt moet uitkloppen. De gag werd eveneens getekend door Bas Heymans en eerder gepubliceerd in Donald Duck 9-2004, de Belgische Disneykrant 22-2006 in het album ’50 vrolijke belevenissen van de Familie Duck'. uit 2011 en op de Donald Duck Familieplanner 2012.

En op diezelfde Donald Duck Familieplanner 2017 vind je bij week 43 een gag met Guus en Donald.

(Illustratie: Sander Gulien, © Disney)

Een grap waarin Guus pocht dat hij blind iedere weddenschap durft aan te gaan, iets waarvan Donald heel handig gebruikt maakt. Zodat Guus uiteindelijk een weddenschap wint, maar tegelijkertijd ook verliest. De gag werd getekend door de Nederlandse tekenaar Sander Gulien en eerder gepubliceerd in Donald Duck 46-2003 en de Belgische Disneykrant 36-2007 en eveneens op de Donald Duck Familieplanner 2012.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: