vrijdag 30 september 2016

De strippublicaties van deze week

Jan en Arie zijn terug! Jan slechts in cameo, maar Arie heeft een sprekende rol in Hans' nieuwste strip' Het meisje van papier' op pagina 42 t/m 45 van de nieuwe Stripglossy (nr 2-2016) die deze week bij de abonnees in de bus viel. Voorafgaand aan Hans' nieuwste strip nog een interview met Hans en Caroline op pagina 41. En wat Arie betreft, tja, hoe zullen we het zeggen? Na zeven jaar tevergeefs wachten om de jacht op het koperen kanon te kunnen openen, gaat het niet bepaald goed met Arie. En hij is niet de enige. Ook Rhonda is vrij onzeker over haar toekomst bij de Vano-studio. Zeker als ook Carice van Houten nog eens opduikt. Hoe dat nou allemaal zit? Hans ligt een tipje van de sluier op in zijn nieuwste blogpost op de Help me, Rhonda-blog:

Dik en glanzend en gisteren hier op de mat. En volgende week in alle kiosken: de nieuwe StripGLOSSY!

Vier pagina's VanO strip met natuurlijk de "papieren actrice" Rhonda spin-off , maar daaraan voorafgaand nog even een klein interviewtje waarin meneer de tekenaar en z'n vrouw bevraagd worden op hun gehalte aan "glamour".
Of Caroline en ik es wilden uitleggen in hoeverre de combinatie van luxe, bekendheid, charme en "good looks" ons bestaan als "strip-socialites" nou eigenlijk kentmerkt.
Lees ons antwoord in de de nieuwe StripGLOSSY!

Tegelijk met Stripglossy 2 viel ook de nieuwe Eppo (nr 20-2016) in de bus. En daarin worden op pagina 32 en 33 het nieuwe avontuur van Hel 'De Sibylle-codex' vervolgd. Een reportage van EenVandaag over archeologische vondsten zet veel in beweging. Hel herkent het symbool op een ring die in de uitzending wordt getoond. Een symbool dat ze terugvindt in een van de dossiers van Raz Fadraz. En daar vindt ze het verhaal over kist met een aanzienlijke hoeveelheid goud die volgende de Romeinse geschiedschrijver Tacitus bedoeld was om de Germaanse stammen gunstig te stemmen.

Een kist die na de Bataafse opstand van 69 voor Christus spoorloos verdween. En volgens Tacitus heeft dat een reden, namelijk dat de kist nog iets anders dan goud bevatte. Wat precies dat lees je in de volgende aflevering van Hel, de Sibylle-codex. Ook bij deze aflevering van Hel, de Sibylle-codex zijn zowel tekst als tekeningen van de hand van Danker Jan.s
(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Op zijn Facebookpagina licht Danker Jan ook nog een tipje van de sluier op van een van de komende afleveringen van Hel 2: De Sibylle-codex in Eppo. En het ziet er naar uit dat het decor zich weer verplaatst naar de haven waar een groot deel van Hels eerste avonturen zich afspeelden.

Natuurlijk is er ook aandacht voor het nieuwverschenen derde Max Miller album "Schaduwspel' in onder andere de vaste advertentie voor de Eppo-shop op bladzijde 16 van de nieuwe Eppo, waar ook het eerste Hel album 'De Koffers van Raz Fadraz' te vinden is en in een speciale advertentie voor Max Miller 3: Schaduwspel op bladzijde 41 van de nieuwe Eppo.

(Illustratie: IJsbrand Oost)


En dan is inmiddels ook de eerste recensie over het nieuwe Max Miller-album 'Schaduwspel' verschenen en wel op de site van Stripinfo.be. Een zeer positieve recensie over zowel tekst als tekeningen en een uitgebreide samenvatting van het verhaal. Je vindt de recensie hier op de site van Stripinfo.be. Blacktiger, dank je wel voor deze prachtige recensie.

(Illustraties: IJsbrand Oost)

En dan last but not least, morgen is het, net als in Nederland ook in Duckstad precies 65 jaar geleden dat daar de eerste televisie-uitzending plaatsvond. Over dat onderwerp schreven collega-scenario Paul Hoogma en ik ongeveer een half jaar geleden op verzoek een verhaal dat deze week op pagina 5 t/m 16 van de nieuwe Donald Duck (nr 40-2016) wordt gepubliceerd. Een verhaal waarin Donald als manusje-van-alles werkt bij Oom Dagoberts televisiestation en de opdracht krijgt om voor de jubileumuitzending van 1 oktober 2016 de band met de allereerste Duckstadse televisie-uitzending uit het archief te halen. En laat die nu net verdwenen. Met behulp van Willies opvouwbare tijdpoort reizen Donald Duck en Kwik, Kwek en Kwak terug naar 1 oktober 1951 waar ze de allereerste Duckstadse televisie-uitzending live bekijken en in het diepste geheim... opnemen! Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Perez.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: