vrijdag 16 september 2016

De nieuwste strippublicaties

De nieuwe avonturen van Hel in 'De Sibylle-codex' gaan door op bladzijde 32 en 33 van de nieuwe Eppo (nr 19-2016). Hel geeft haar leven als zakkenroller op en begint aan een baantje bij de plaatselijke sportschool. Iets dat ze binnen één dag verknalt.
Gelukkig snapt Evy van uitzendbureau It Works helemaal hoe het in elkaar zit en Hel krijgt een tweede kans. Maar dan komt Angelo thuis met geweldig nieuws. Voor hemzelf. Want het resultaat is dat Hel weer alleen is.

(Illustraties en tekst: Danker Jan Oreel)

 De uitzending van EenVandaag die ze het na het vertrek van Angelo aanzet, zal echter grote gevolgen voor haar hebben. Naast het fabelachtige tekenwerk voor pagina 3 en 4 van 'De Sibylle-codex' verzorgde Danker Jan ook het scenario van dit gedeelte van het verhaal.

Natuurlijk is er ook aandacht voor het nieuwverschenen derde Max Miller album "Schaduwspel' in onder andere de advertentie voor de Eppo-shop op bladzijde 16 van de nieuwe Eppo, waar ook het eerste Hel album 'De Koffers van Raz Fadraz' te vinden is en in een speciale advertentie voor Max Miller 3: Schaduwspel op bladzijde 20 van de nieuwe Eppo.

(Illustratie: IJsbrand Oost)

En dan is er in de rubriek Varia op bladzijde 24 onder het kopje 'Lesje geleerd' ook aandacht voor de educatieve strip 'De Avondklok' die ik samen met Hans maakte voor het boek Lesboek KGT Thema's Maatschappijleer Vmbo van Uitgeverij Essener. Een verhaal over de politieke participatie van jongeren. Ook lees je in dit artikel over het Rhonda-artbook dat Hans voorbereid voor het Stripfestival Breda. Daarover uiteraard later meer op dit blog en de Help me, Rhonda-blog

En behalve de nieuwe Eppo verscheen deze week ook de Donald Duck Sprookjes-special. Een speciale uitgave van het vrolijke weekblad Donald Duck met als thema 'Sprookjes'. Nu schreef ik in de afgelopen jaren flink wat Madam Mikmak-verhalen met dat thema waarvan er velen door meestertekenaar José Rámon Bernado Kneff alias Bernado die er stuk voor stuk prachtige strips van maakte. 'Repelsteeltje' is het eerste Mikmak-sprookjesverhaal van me dat Bernado ooit tekende'. Het verhaal zelf vertelt hoe Repelsteeltje, nadat de molenaarsdochter zijn naam heeft geraden, de hulp van Mikmak inroept om er voor te zorgen dat de mensen zijn naam weer vergeten. Het verhaal werd eerder gepubliceerd in Donald Duck 29-1999, het Disney Junior Vakantieboek 2010 en in de digitale versie van Donald Duck nr 49-2012.

Geen opmerkingen: