vrijdag 11 maart 2016

Nell

Hans nieuwste post van de Help me. Rhonda-blog met triest nieuws:
Hondjes en poesjes. Core-business van het internet.
Afgelopen dinsdag, ongeveer kwart voor twaalf in de morgen, overleed onze collie Nell. Gewoon thuis, onderaan de trap. 's Morgens nog gewandeld, gespeeld en goed gegeten. Daarna tevreden gaan slapen en nooit meer wakker geworden.
Ze was qua conditie de laatste jaren wat zwakker geworden en ze had een vergroot hart, dat wisten we, maar verder leek ze nog helemaal gezond. Dat grote hart is er dus onaangekondigd, stilletjes mee opgehouden. Geen stress, geen pijn, geen dierenarts, geen kosten. Volgens mij heeft ze helemaal nooit iets gevoeld.
Deze harige huisgenoot was bijna veertien jaar een méér dan vertrouwd meubelstuk in de Vano stripstudio. Bij de productie van ALLE Bob Evers en Rhonda pagina's betrokken geweest. In haar functie van tijdorganisator (wandelingetjes), het beetje frishouden van de maker (balletje gooien) en warm voetenmatje voor de tekenaar.
Ideale tekenaarshond. Onzichtbaar als het moest, gezellig als het kon. Extreem rustig, grage slaper, goede wandelaar, lief voor iedereen en op het oog zeer tevreden met haar kleine leventje.
Heeft hier en daar een piepklein figurantenrolletje in de Bob Eversstrip gespeeld en zelfs nog even de hoofdrol in een gagstripje. Daarover meer later.


 We gaan haar missen.

Geen opmerkingen: