zondag 13 maart 2016

De nieuwste strips

Een beetje vriendelijkheid kan de wereld in positieve zin veranderen. En een woordje als 'Goedemorgen' of 'Goedemiddag' kan het niveau van bepaalde buurten aanmerkelijk verbeteren. Dat vinden althans twee leden van de Damesclub in het Donald Duck-verhaal dat deze week te lezen is op bladzijde 38 t/m 42 van de nieuwe Donald Duck (nr 11-2016). Na het aanhoren van de belediging die Donald en zijn buurman Bolderbast elkaar naar het hoofd slingeren, looft de Damesclub 100 euro uit voor de Duckstadbewoner die zijn medemens het vriendelijkst begroet. Onnodig te zeggen dat Donald en Bolderbast er beiden alles aan doen om deze 100 euro in de wacht te slepen. Wie er uiteindelijk met de prijs vandoor gaat en hoe het kan dat een vriendelijk woord als 'goedemorgen' toch een bepaalde bijklank krijgt, lees je deze week in Donald Duck. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Joan Espinach

In de nieuwe Tina (nr 11-2016) wil de familie Tromp graag naar het circus in Karlijn, Catootje en de ouders op bladzijde 48 t/m 50. Maar Jan vindt de entreeprijs wel erg hoog en het uitje lijkt dus niet door te gaan. Totdat Catootje samen met haar paard Kobus een mogelijkheid ziet om vrijkaartjes te verdienen. Sterker, Catootje en Kobus gaan zelf optreden. In eerste instantie heeft Jan ook daar problemen mee, maar gelukkig komt de circusdirecteur met een goed voorstel. Dit verhaal van Karlijn, Catootje en de ouders is het eerste driepagina-scenario voor deze strip die samen schreef met collega-scenariste Saskia Janssen. In het scenario waren het trouwens nog Karlijn en Germaine  die als eerste het circus in het dorp ontdekten. In de strip is de rol van Germaine overgenomen door Jans, vermoedelijk omdat ze anders alleen maar in het laatste plaatje te zien zou zijn en we in de strip nu echt de hele familie Tromp bij elkaar hebben. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez.

(Illustratie: Carmen Perez, © Disney)

En dan kondigt Donald Duck op bladzijde 48, ofwel achterop, ook nog een nieuw verhaal aan voor volgende week. Dan wordt in het kader van 'Grote opruiming in Duckstad' het verhaal 'Donald Duck, zwerfafval' gepubliceerd, of voor de liefhebbers: H 2015-296. Volgende week meer over dit verhaal.

Tenslotte moet ik nog even terug naar een strip die bijna twee weken werd gepubliceerd, namelijk de tweede aflevering van Max Miller in 'Schaduwspel' n Eppo 5-2016. IJsbrand wijdde al eerder een tweetal posts op de Max Miller Strips blog aan deze tweede aflevering en vanochtend heb ook ik een nieuwe post over de nieuwe Max Miller-pagina's in Eppo.  Over de reden waarom we het beter vonden om Wolvega 'in action' te introduceren in plaats van met een spectaculaire ontsnappingsscene en de eerste scenes in en rond een jazzclub in de Weense Bermudadriehoek, het uitgaanscentrum bij uitstek aldaar.
Deze laatste scenes zijn overigens vooral bedoeld om Max, en dus ook de lezers, kennis te laten maken met de rest van Eva's biatlonteam en te laten zien hoe een flink gehumeurde Joey zich steeds verder in de nesten lijkt te werken. Meer over deze tweede aflevering van Max Miller in 'Schaduwspel' vind je hier op de Max Max Miller Strips blog.
(Illustraties: IJsbrand Oost)

Prettig weekend allemaal!  

Geen opmerkingen: