vrijdag 25 maart 2016

De strips van deze week

'Mysterious things lurking in the shadow'. Het is de basis voor heel wat verhalen en films. Zo ook voor het Panchito-verhaal dat deze week te vinden is op bladzijde 30 t/m 35 van de nieuwe Donald Duck (nr 13-2016). Toch gaat dit verhaal nog een klein stapje verder. Het lijkt er namelijk op dat in het stadje Las Sombras de schaduwen zelf tot leven komen. Een verschijnsel dat er voor gezorgd heeft dat het ooit zo romantische stadje bijna tot spookstad verworden is. Aan Panchito de taak om dit mysterie op te lossen en ervoor te zorgen dat de bewoners weer terugkeren naar Las Sombras. En dat alleen maar omdat hij ooit in de schaduw van de reuzencactus met burgemeestersdochter Juanita en dat graag nog eens wil doen. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Oscar Martin.

Foto: Wendy Vonk, © Holco Publications)

En dan verscheen deze week ook de nieuwe Penny (nr 7-2016) met daarin op bladzijde 6 t/m 15 het fotostripverhaal 'Zusjes' uit de serie Duinmanege. Een verhaal waarin Rosa door haar ouders verplicht wordt haar zus Femke mee naar de manege, dit omdat Femke anders niet genoeg buiten zou komen.
Femke interesseert zich echter helemaal niet voor paarden, wel voor beauty en voor de nieuwe IPad die ze van haar ouders cadeau krijgt als ze het maar lang genoeg volhoudt op de manege. Een zus waar Rosa op het eerste gezicht dus niet veel aan heeft op de manege. Maar niets is minder. Beauty en paardenverzorging blijken heel wat meer met elkaar te maken te hebben dan je op het eerste gezicht zou denken. En dus gaan dingen op de Duinmanege ineens 'Femke's way'. De foto's bij dit verhaal werden gemaakt  door Wendy Vonk.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: