woensdag 4 maart 2015

Signeren in Gorinchem

(Illustratie: Eric Heuvel)
Aanstaand weekend is het weer zover. Dan vinden in Gorinchem de Stripdagen 2015 plaats. Met onder andere de officiele presentatie van BK Strips, de uitreiking van de jaarlijkse Stripschapprijzen en vele Nederlandse en buitenlandse stripmakers. Hans is daar dit jaar helaas niet bij. Hij staat weliswaar als aanwezige auteur vermeld in het programmaboek, maar na twee Franse beurzen en de start van het nieuwe Rhonda-verhaal in Eppo gebruikt Hans dit weekend echt om door te werken aan 'Rebecca'.
 
Wie er wel zijn, zijn Eric en IJsbrand. De exacte signeertijden zijn op dit moment nog niet bekend, maar, zoals het er nu uitziet, signeren Eric en ik een aantal uur ons genomineerde album 'Nieuwe vrienden' in de stand van uitgeverij L en met IJsbrand samen een aantal uur Max Miller in de Max Miller stand.
Van Nieuwe vrienden hebben we ook nog een zeer beperkt aantal exemplaren van de speciale educatieve (softcover)editie met werkposter en Anne Frank Krant bij ons. Bovendien is Nieuwe vrienden bij Uitgeverij L ook verkrijgbaar in een speciaal strippakket samen met De Terugkeer. En uiteraard presenteert Eric bij Eppo Stripblad/Don Lawrence Collection de nieuwste January Jones: Het lichaam van Lenin.
(Illustraties: IJsbrand Oost)

Van Max Miller hebben natuurlijk zowel 'Moordkunsten' als 'De Orde van de Blauwe Steen' bij ons, maar ook de laatste exemplaren van het speciale making-of album 'Achter de schermen van... Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen', het album waarin IJsbrand en ik vertellen over de totstandkoming van het tweede albumvullende Max Miller-verhaal. Mocht je dit boek nog niet in je bezit hebben en er toch belangstelling voor hebben, wees er dan snel bij, want op is echt op. Reserveren kan door even een mailtje naar IJsbrand te sturen: maxmillerstrips[at]xs4all.nl.
Verder hebben we natuurlijk ook alle Bob Evers albums in harde en/of zachte kaft bij ons, De verdronken paarden van Ameland en De Grappigste avonturen van Donald Duck nr 34, al zou het kunnen dat we door ruimtegebrek niet alles kunnen uitstallen. Dus mocht je belangstelling hebben voor deze albums, vraag er dan even naar. IJsbrand neemt dan bovendien ook de diverse Max Miller-prenten, voor zover nog voorradig, een aantal schetsen, voorstudies, originele tekeningen en wellicht enkele strippagina's mee. En uiteraard zijn alle andere January Jones en Carbeau-albums van Eric verkrijgbaar bij Don Lawrence Collection en de educatieve strips bij Uitgeverij L.

Om  12.45 presenteert Caroline in het Schaptheater het eerste nummer van BK Strips, het nieuwe stripinformatieblad, uitgegeven door de Boekenkrant. Met op de cover niemand minder dan Lalou Lalonde uit Bob Evers 5: Een overval in de lucht'.
Aansluitend om 13.00 uur vindt de uitreiking van de Stripschapprijzen plaats. En dan zullen we ook weten of Nieuwe Vrienden Rhonda opvolgt als Album van het jaar in de categorie 'Avontuur en vermaak'  en of De grappigste avonturen van Donald Duck nr 44 erin slaagt Album van het jaar te worden in de categorie 'Jeugd'. Stemmen voor de publieksprijs in deze twee categorie├źn kan overigens nog tot zatermiddag 12.00 uur, via: http://www.stripschap.nl/pages/stripschapprijzen/publieksprijs.php, maar ook zaterdag op de Stripdagen aan de stand van het Stripschap.
(Illustratie: Mau Heymans, ©Disney)

Kortom, genoeg te doen en te zien tijdens de Stripdagen en we hopen jullie dan ook allemaal aanstaande zaterdag en/of zondag te mogen begroeten. Vergeet overigens niet de kortingsbon uit Eppo 5 mee te nemen, want dat scheelt 3,50  euro op de entree. Tot ziens in Gorinchem!

De Stripdagen 2015
Zaterdag 7 en zondag 8 maart
Evenementenhal Gorinchem

Franklinweg 2
4207 HZ Gorinchem

Beide dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur
Signeersessies vanaf 10.00 uur bij Uitgeverij L (stand 7) en de Max Miller stand.

Presentatie BK Strips door Caroline: 12.45 uur in het Schaptheater.

Uitreiking Stripschapprijzen: 13.00 uur in het Schaptheater.
 
Info: www.stripdagen.nl

Geen opmerkingen: