maandag 30 maart 2015

De nieuwste publicaties

Twee gloednieuwe strips in de tijdschriften van deze week en beide zijn co-producties. Het scenario voor de nieuwe strip van Karlijn, Catootje en de ouders die deze week op bladzijde 48 t/m 50 van de nieuwe Tina (nr 13-2015) te vinden is, schreef ik samen met collega-scenariste Saskia Janssen. Een verhaal waarin Karlijn en Germaine bij de kaartautomaat een retourtje Amsterdam vinden, dat blijkbaar van niemand is, en dus er maar zelf gebruik van maken om naar Amsterdam te reizen en daar te gaan shoppen. En laat er nu toevallig uitverkoop zijn in de P.C. Het idee voor dit verhaal ontstond toen we zelf zo'n kaartje bij de automaat vonden. Alleen voor een totaal ander station en anno 2013 nog een gewoon kaartje, waar het in de strip anno 2015 een anomiem OV-chipkaartje is geworden. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez.

De tweede coproductie deze week is het nieuwe verhaal uit de fotostripserie Duinmanege op bladzijde 8 t/m 15 van de nieuwe Penny (nr 7-2015).

(Foto: Susan Sijtsma, © Holco Publications)

In dit verhaal, gebaseerd op een plot van de redactie van Penny, draait alles om de pony Odin, die om de een of andere reden maar niet wil luisteren. Kortom, er is iets mis met Odin, maar wat? Is hij te jong, wordt hij teveel verwend, of is er iets heel anders aan de hand? De foto's voor dit verhaal werden gemaakt door Susan Sijtsma.

En dan verscheen deze week ook de nieuwe Knocky Magazine (nr 23). Met daarin op bladzijde 11 in de rubriek 'Snippers' aandacht voor het verschijnen van het eerste nummer van BK Strips. En mocht je de presentatie van het allereerste nummer door Caroline tijdens de Stripdagen in Gorinchem gemist hebben, dan lees je onder het kopje 'Blij van de krant' in het kort nog eens voor wie BK Strips precies bestemd is en wat er zoal in het eerste nummer te vinden is. Met een heel mooi compliment voor de kwaliteit van BK Strips en de Boekenkrant.

En vervolgens, in het tweede deel van de rubriek Strippers op bladzijde 20 lees je onder het kopje "Stripschap winnaar' een kort verslag van de uitreikingen van de verschillende Stripschapjaarprijzen, zoals de P, Hans Frankfurtherprijs voor het weekblad Tina, de Bulletje en Bonestaakschaal voor Thom Roep, natuurlijk de Stripschappenning voor De Grappigste Avonturen van Donald Duck nr 44 dat Album van het jaar werd in de categorie Jeugd en de uitreiking van de eerste twee Peter de Smet-spelden aan zowel De grappigste avonturen van Donald Duck nr 44 in de categorie Jeugd als aan Nieuwe vrienden in de categorie Avontuur en vermaak. Je vindt Knocky Magazine nr 23 via: http://thecomiccompany.wix.com/knocky
(Foto's: Cindy Horevoorts)

Geen opmerkingen: