vrijdag 10 oktober 2014

De strips van deze week

Behalve de nieuwe Franstalige editie van Rhonda 1: Help me, Rhonda!  in kleur en het boek Achter de schermen van... Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen zijn er deze week nog drie nieuwgepubliceerde strips verschenen. Echt nieuw is alleen het Dombo-verhaal op pagina 17 t/m 20 van de nieuwe Donald Duck (nr 42-1014). Een verhaal, geinspireerd op de stilteperiodes in de buurt van vogelbroedgebieden en het bijbehorende vliegverbod, dat in dit verhaal dankzij de jaloerse Dames Olifant ook voor Dombo wordt ingesteld. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Miquel Pujol.

De twee verhalen in de nieuwe Katrien (nr 5-2014) zijn niet helemaal nieuw. Beide verhalen werden namelijk al eerder gepubliceerd in Katrien 5-2002 en Katrien 5-2008.
Op bladzijde 19 t/m 23 een verhaal, waarin Oma  Duck noodgedwongen opnieuw rijlessen moet nemen, omdat haar rijbewijs verlopen is. De beste rijschoolhouder van Duckstad, ene Donald Duck, biedt aan haar die rijlessen te geven. Maar dan blijkt dat Oma een van de meest lastige en eigenwijze klanten is die deze rijschoolhouder ooit heeft gehad.
Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Jaap Stavenuiter.

Op bladzijde 31 t/m 34 een verhaal uit Katrien’s dagboek, dat ik samen met collega Paul Hoogma schreef. Het werd getekend door de Nederlandse tekenaar Mau Heymans. In dit verhaal doet Willie een uitvinding die de eeuwige kemphanen Donald en Guus tot de beste vrienden maakt. Zulke goede vrienden zelfs, dat ze Katrien niet meer zien staan. En als Katrien vervolgens de uitwerking van de vredesstraal ongedaan wil maken, blijkt dat Willie daar nou juist geen rekening mee had gehouden. Wie wil er nou geen vrede, toch?
Hoe een en ander afloopt kun je lezen in de nieuwe Katrien.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: