dinsdag 21 oktober 2014

Commission!

Vorig jaar, voor een erg aardige fan, een forse plaat op bestelling gemaakt: een zogenaamde commission. Dit soort VANO- materiaal is dus niet bedoeld voor publicatie, maar komt meestal terecht in privécollecties enzo.
Samen met de klant ontwerp ik dan een VANO- tekening helemaal "op maat". Commissins happen natuurlijk wel gemeen in de productietijd voor het stripwerk, maar ik vind het om een of andere reden geweldig leuk om te doen.
De opdrachtgever van deze prent, wilde graag allerlei VANO-characters bij elkaar in een "spannende" setting. EN er moest bovendien een zéér speciaal, en tamelijk enorm, futuristich zeiljacht in de tekening te zien zijn.
Een klein beetje smokkelen met univerums, tijden en plaatsen dus onvermijdelijk. Weinig zorgen om character-credibility, want ik weet van te voren dat dit materiaal niet verspreid gaat worden. In deze posting, speciaal en alleen voor jou, blogvriend,  m'n schets en wat uitwerkingen op de lichtbak. Bovenop de schets ligt het SchoellerHammer tekenpapier. Zo kan ik nog wat aan het ontwerp veranderen en wat verder met potlood detailleren.
Volgende keer meer.

Geen opmerkingen: