zondag 19 oktober 2014

De nieuwste strippublicaties

Na alle drukte tijdens het Stripfestival Breda gaat het leven weer gewoon door en dat geldt ook voor de nieuwe strippublicaties. In de nieuwe Donald Duck (nr 43-2014) vind je op pagina 30 t/m 33 een gloednieuw Panchito-verhaal onder de titel "Het geheim van El Mysterio'. In dit verhaal komt Panchito in een spookstadje terecht waar het geld letterlijk komt aanwaaien en waar 's nachts een klagelijk gehuil klinkt. Bovendien blijkt zo'n vijftig jaar eerder de beruchte bandiet El Mysterio zijn thuishaven in dit stadje gehad te hebben. Wat een en ander nu precies met elkaar te maken heeft, lees je deze week in de nieuwe Donald Duck. Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Bas Heymans.

En dan gaf Caroline me tijdens het Stripfestival Breda al de nieuwe Boekenkrant met daarin het gloednieuwe stripkatern onder redactie van Caroline. Met onder andere een artikel over het in Breda gelanceerde album Op missie, waarin tien striptekenaars de persoonlijke verhalen van evenzovele veteranen vertellen, en een uitgebreid interview met Wilbert van der Steen over zijn bijdrage aan dit album, verder een artikel over Stripmakers drinken wijn aan het water, waarvan inmiddels de eerste afleveringen op YouTube te zien zijn en advertenties voor het werk van vele bekende BNS-leden, waaronder Rhonda 1: Help me, Rhonda!iek

Ook op de site van de Boekenkrant (www.boekenkrant.com) vind je veel stripnieuws, waaronder een uitgebreid verslag van het Stripfestival Breda en diverse albumbesprekingen. En dan is er, met dank aan Joop Schreurs voor de tip,  nog dit bericht http://www.boekenkrant.com/evenement/vijfentwintig-jaar-gelukkig-duckstad/. Ter gelegenheid van mijn aanstaande 25 jarig scenaristenjubileum wordt er bij het Beeldverhaal in Amsterdam vanaf 8 november een tentoonstelling gehouden over mijn werk in de afgelopen 25 jaar. Met heel veel scenario's, maar ook de weg van scenario naar strippagina en natuurlijk werk van onder andere Hans, Eric, Minck en IJsbrand en wellicht nog van enkele andere tekenaars met wie ik de afgelopen 25 jaar mocht samenwerken. Met speciale aandacht voor de Stripfabels die ik de afgelopen jaren op verzoek van Caroline voor het magazine GRNVLD schreef. En aangezien een en ander vooral bedoeld is als verrassing kan ik er ook niet meer over vertellen dan dat wat er in dit artikel beschreven staat. Binnenkort in onder andere Stripnieuws en uiteraard op deze blog en andere stripinformatiesites.

Prettig weekend allemaal.

2 opmerkingen:

Hans van Oudenaarden zei

HEEEEEEE Frank!

GEFELICITEERD MET JE TENTOONSTELLING!!!

Je hebt het verdiend, goede vriend!

grH

Frank Jonker zei

Ha Hans,

Dank je wel voor de felicitaties. Ik ben erg benieuwd naar die tentoonstelling.

Hartelijke groeten,

Frank