zaterdag 1 maart 2014

... én Stripnieuws 54

Tegelijk met de softcover-editie van Nieuwe vrienden viel afgelopen donderdag ook de nieuwe Stripsnieuws (nr 54) in de bus. Met daarin op bladzijde 54 weer vier nieuwe afleveringen van Puppy from Hell, te weten de laatste vier afleveringen van Nina theepartijtje. En daarmee is Stripnieuws precies gelijk met de Puppy from Hell-blog (http://puppyfromhell.blogspot.nl/). Hans heeft begin van dit jaar nieuwe afleveringen van Puppy from Hell aangekondigd, dus hopelijk zien we de belevenissen van de kleine Nell terug in de komende nummers van Stripnieuws.

En er is meer werk van Hans van te vinden in dit nummer van Stripnieuws. Want op bladzijde 27 in de rubriek 'Striptease Toppers' staat een prachtige recensie van het eerste Rhonda-album "Help me, Rhonda!. Ook hier niets dan lof voor het werk van Hans. Of de Stripschapjury er ook zo over denkt, weten we volgende week, want dan worden de Stripschappenningen voor het Album van het jaar uitgereikt.
 

Ook Bob Evers komen we tegen in de nieuwe Stripnieuws, en wel in het artikel van onze eigen Caroline en Cok Jouvenaar over Wilma Leenders. Vijf pagina's interview over het leven, werk en oeuvre van Wilma tot nu toe, waarin uiteraard het werk van Gerard Leever een prominente plaats in neemt. Maar vaste bloglezers weten uiteraard dat Wilma ook de Bob Evers-album 3, 4 en enkele pagina van deel 5 voor haar rekening nam. En zodoende mogen Bob, Jan en Arie in de greep uit het rijke oeuvre van Wilma op bladzijde 16 zeker niet ontbreken.

Hans wordt ook nog met naam genoemd in de column 'Intenties en eisen' van collega Fred de Heij op bladzijde 50, over de opkomst en neergang van de graphic novel, inzake de discussie omtrent de verschillen tussen deze vorm van strips en de 'gewone' strip. Met de mening van Hans en Fred kan ik het eigenlijk alleen maar eens zijn.

Tenslotte heb ik zelf ook nog een bijdrage aan deze Stripnieuws geleverd. Voor de rubriek Krabbels  schreef ik p verzoek van Joop Schreurs, die voor dit nummer van Stripnieuws' ook nog een twee pagina's tellend interview met Donald Duck-adjunct-hoofdredacteur Joan Lommen hield, een artikeltje over de voorstelling 'Alice in Cartoonland' van Janco Verduyn en Maartje Simons die op geheel eigen wijze muziek maken bij de destijds geluidloze en inmiddels Alice-filmpjes van Walt Disney.

(Illustratie, bron: Stripnieuws)

Caroline redigeerde het artikel en liet het artikel nog wat meer aansluiten bij de gelijknamige voorstelling met grotendeels dezelfde filmpjes met live pianobegeleiding van Wim van Tuyl zoals die,in filmmuseum Eye te zien is en plaatste er deze klassieke filmposter bij.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: