maandag 24 maart 2014

De strippublicaties van deze week

Sinds afgelopen donderdag ligt de nieuwe Eppo (nr 6-2014) met daarin het vijftiende en laatste deel van Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen. Waarin Max, Eva en Pjotr de St.-Walburgiskerk in Zutphen betreden en aan de hand laatste aanwijzingen de bergplaats van de Blauwe Steen proberen te achterhalen. Eén vraag blijft door hun hoofd spoken: waar is Grimbergen gebleven? Hoe het Max, Eva en Pjotr tijdens en na hun bezoek aan de St.-Walburgiskerk en de Librije vergaat, lees je deze week op bladzijde 18 t/m 21 van de nieuwe Eppo.
(Illustraties: IJsbrand Oost)

Over het bezoek dat IJsbrand en ik zo'n tweeenhalf jaar geleden aan de St.-Walburgiskerk en de Librije brachten en over de inspiratie die dat opleverde voor de scene's die nu in Eppo zijn voorgepubliceerd, heb ik gisteren een nieuwe blogpost op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/) geplaatst. Je leest er alles over in 'De Orde van de Blauwe Steen: ontknoping.

Natuurlijk besteedt Eppo ook aandacht aan de winnaars van de Stripsschappenningen van dit jaar. En in het bijzonder natuurlijk de Stripschappenning die Hans twee weken geleden in ontvangst mocht voor'de bekroning van Rhonda 1: Help me, Rhonda! als Album van het jaar in de categorie 'Avontuur en vermaak'. Het artikel 'Neerlands trots" in de rubriek 'Varia'  op bladzijde 25 gaat dan ook vergezeld van een fraaie coverafbeelding van Rhonda 1.

Verder in Eppo natuurlijk de gebruikelijke advertenties op bladzijde 14, 17 en 32 met daarin de bekende covers van Bob Evers, Rhonda en Max Miller. Opmerkelijk is wel dat in de advertentie voor de Eppo-shop op bladzijde 32 in plaats van Rhonda 1, Bob Evers 5 is afgebeeld. Wellicht heeft dat te maken met het artikel over de Stripschappenningen in de rubriek Varia. In elk geval zijn alle drie de edities van Rhonda 1 nog bij de Eppo-shop te bestellen via: http://www.eppostripblad.nl/eppo_shop.php?artsid=140&groep=Stripboeken&serie=Rhonda en de diverse albums van Bob Evers via: http://www.eppostripblad.nl/eppo_shop.php?artsid=42&groep=Stripboeken&serie=Bob+Evers

En dan viel vorige week ook de nieuwe BS Magazine (nr 199) in de bus. Met daarin op bladzijde 18 een artikel over het mede door Caroline georganiseerde Gala van het Stripboek en in bijzonder de prijsuitreikingen die tijdens dit gala in januari van dit jaar plaatsvonden, en op bladzijde 12 een artikel over de Duitse voorpublicatie van Rhonda 1 in Zack Magazine onder de titel "Hilfe mich, Rhonda. Waarbij BS Magazine ook al vermeld dat Hans druk bezig is met Rhonda 2 en dat we dit verhaal waarschijnlijk dit najaar nog in Eppo mogen verwachten.

Geen opmerkingen: