donderdag 18 juli 2013

Van Aduard naar Groningen

IJsbrand en ik schreven het al in onze vorige blogpost over ons nieuwe Max Miller verhaal 'De Orde van de Blauwe Steen': na een aantal belevenissen in Aduard gaan Max, Eva en Pjotr via de Friese Straatweg terug naar Groningen. En nee, niet naar de Noorderdwarsstraat waar Pjotr woont, maar naar deze locatie.

De Martinitoren en de Martinikerk spelen een belangrijke rol vanaf pagina 22 van 'De Orde van de Blauwe Steen'. Zoals bijvoorbeeld op deze plaat hieronder.

Alleen, wat doet Max daar nu in zijn eentje in Groningen? Waar zijn Pjotr en Eva gebleven, zul je vragen? Tja, dat ga ik nog niet verklappen. Dat bewaren we voor de voorpublicatie in Eppo. Maar op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/) kun je in de nieuwste post van IJsbrand al lezen dat het verhaal zich op de komende pagina's hogerop gaat afspelen. Met wie, wat en waarom? Tja, ook dat bewaren we weer voor Eppo. Maar meer over Groningen in IJsbrands eerdere werk lees je ook in IJsbrands nieuwste post op de Max Miller Strips blog.

(Illustraties: IJsbrand Oost)
 
Er is nog wel iets speciaals aan de hand met de Grote Markt in Groningen. Daar vindt namelijk op dit moment de bouw van het Groninger Forum plaats. Toen ik het scenario schreef wist ik daar uiteraard niets van. Maar IJsbrand, voor wie Groningen toch een soort thuishaven is, heeft er voor gekozen om dit als historisch moment in het verhaal te verwerken. Zodoende kun je de bouw van het Groninger Forum binnenkort op een tweetal plaatjes volgen in het nieuwe Max Millerverhaal. Speciaal voor de echte Groningers en voor onze vaste bloglezers, natuurlijk.
En behalve dat, is er met het Groninger Forum nog iets bijzonders aan de hand. Maar dat is weer iets voor een andere blogpost.

Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen: