zaterdag 13 juli 2013

De publicaties van deze week

Het zal deze week vrijwel niemand ontgaan zijn: de nieuwe Eppo (nr 14-2013 heeft een Rhonda-cover! De prachtige Rhonda-plaat met zoals Hans het in de vorige blogpost al omschreef  Rhonda in DD-vermomming. Maar dat is niet het enige. In de rubriek 'Over de cover' op bladzijde 2 van de nieuwe Eppo vertelt Hans alles over de achtergronden van deze gloednieuwe cover. En ook wat de opzet van deze plaat zoal met de verkoopcijfers van Eppo te maken heeft.

Natuurlijk staat Rhonda niet alleen op maar ook in Eppo. Zo wordt de nieuwste strip van Hans nog eens als een van de favorieten genoemd in de rubriek 'Eppo Mail' op bladzijde 47, en op bladzijde 18 t/m 20 vind je uiteraard ook de 13e aflevering van Rhonda's 'Help me, Rhonda!'.  Waarin Rhonda op zoek gaat naar het geld uit het koffertje. Geld dat verborgen ligt in de suite van Edgar Villafranca. Een klim naar beneden van slechts een paar etages en Rhonda heeft haar fortuin weer terug. Maar ja, wat dat betreft spreekt de Eppo-cover boekdelen, er gaat iets mis. Rhonda maakt een vrije val. En dat terwijl meneer Sonnberg net lijkt te denken dat hij zich vergist heeft wat betreft het plotselinge opduiken van Dana Dane. Of Rhonda de val overleeft en zo ja, of ze dan inderdaad zo makkelijk van haar achtervolgers af komt, lees je over twee weken in de volgende Eppo.

En dan verscheen deze week ook de nieuwe Bob Evers Nieuwsbrief (http://nieuwsbrief.apriana.nl/NB041.html), waarin natuurlijk aandacht is voor het nieuwste Bob Evers boek van Peter de Zwaan. Het onlangs verschenen 52ste deel uit de Bob Evers boekenserie heet 'Prijsschieten op een premiejager' en is te bestellen via de site van Peter de Zwaan (http://www.peterdezwaan.nl/). Maar behalve dit gloednieuwe Bob Evers  boek, wordt ook ons allereerste Bob Evers album "Kabaal om een varkensleren koffer' genoemd. Niet zozeer de Nederlandse versie als wel de Duitse vertaling "Arger um einen schweinsledernen koffer' en de Deense versie 'Ballade um en svinelaederkuffert'. Dit alles onder het kopje 'Duitse Bob Evers gevonden!!! En dat heeft dan weer alles te maken met een Duitse vertaling uit 1961 van de drie delen van de Bob Evers Briefjesjacht-trilogie (Een overval in de lucht, De jacht op het koperen kanon en Sensatie op een Engelse Vrachtboot) door Willy van der Heide.

Tenslotte deze week ook nog een nieuw Donald Duckverhaal op bladzijde 36 t/m 42 van de nieuwe Donald Duck (nr 29-2013). Een verhaal waarin Katrien na een lezing van de Damesclub maar wat graag naar de Groene Klatervallei wil gaan. Een prachtig natuurgebied dat met de auto gelukkig niet te bereiken is en de gemiddelde natuurliefhebber toch al gauw zo'n vier uur wandelen kost. Maar als Donald de Zoefmobiel van Willie mag lenen en Guus een gratis helicoptervlucht naar keuze wint, ontbrandt er een strijd tussen de twee wie er met Katrien in de Groene Klatervallei gaat picknicken. Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Sander Gulien. Het eind van het verhaal is in de nieuwe Donald Duck is overigens iets anders dan destijds in het scenario. In ruil voor zijn redding moest Guus tijdens de lezing van de hopman als voorbeeld dienen van een natuurliefhebber die niet op de juiste manier met de natuur om gaat. Onnodig te zeggen dat Donald meer dan gemiddeld van deze lezing geniet.

Prettig weekend allemaal!

2 opmerkingen:

Otto zei

Hoi Frank, ik moet zeggen dat ik het originele einde leuker vind dan de aangepaste versie zoals ie in de Duck staat. Beide doorbreken ze de standaard die voor de personages staan (Guus heeft altijd geluk, Donald altijd pech) maar in de aangepaste versie heeft Guus geen geluk. Donald heeft in zekere zin wel geluk want die hoeft de saaie presentatie niet bij te wonen. Tevens is de les die jij de lezer leert beter.

Frank Jonker zei

Ha Otto,

Dank voor je reactie. Ik ben het met je eens dat er voor beide eindes iets te zeggen valt. En dat is natuurlijk ook het geval met bijna ieder verhaal: je kunt het op honderden manieren vertellen. Aan de andere kant ben ik toch wel blij dat jij als lezer een voorkeur hebt voor het originele einde. Toch ooit een keuze die ik gemaakt bij het schrijven van het verhaal. :-)
Heel fijn weekend en dank voor het compliment.

Hartelijke groeten,

Frank