zondag 7 juli 2013

De strips van deze week

Zon, zee en zand, dat lijkt het thema van de drie strips die deze week nieuw gepubliceerd werden in de diverse tijdschriften. En het past ook perfect bij deze zonnige dagen en de huidige temperatuur.

(Illustratie:  © Holco Publications)

Het nieuwe verhaal van Sarah de Shire op bladzijde 11 t/m 16 van de nieuwe Penny (nr 14-2013) speelt zich dan ook af op een heel warme dag. En als Maura en Marlin met Sarah en Mini willen gaan zwemmen in het meertje achter hun huis, blijkt Sarah nog watervrees te hebben ook. Gelukkig is ze daar snel vanaf, met als gevolg dat het meertje door Sarah's geploeter al snel in een modderpoel verandert. Hoogste tijd om naar zee te gaan dus. En daar gebeurt iets, waardoor Sarah kan bewijzen dat ze absoluut niet meer bang is voor water.

En als we het dan toch over de zee hebben, op bladzijde 29 t/m 33 van de nieuwe Donald Duck (nr 28-2013) gaan we helemaal de diepzee in voor een nieuw avontuur van Ariel. Daarin draait alles om mensendingen, die Graatje voor Ariel probeert te verzamelen. Helaas raakt Graatje behoorlijk in de problemen als hij in een scheepswrak naar mensendingen speurt. En dan kan Ariel met de drietand van koning Triton komen opdraven om hem te redden. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen PĂ©rez.

En dan tenslotte op bladzijde 35 t/m 38 van diezelfde Donald  Duck een nieuw verhaal van Panchito, dat zich grotendeels afspeelt in een woestijn, waar Panchito geteisterd wordt door fata morgana's
Ik schreef het verhaal oorspronkelijk als een 2-pagina verhaal, waarin Panchito zich door de eerste fata morgana liet beetnemen, maar daarna niet meer. Al raakte hij wel aardig doorgedraaid van alle nieuwe fata morgana's die hij daarna om zich heen zag verschijnen. Tekenaar Bas Heymans breidde het verhaal echter uit met een extra pagina, waarop Panchito zich ook door de volgende fata morgana's laat beetnemen en de uiteindelijke strip in de nieuwe Donald Duck ineens drie pagina's telt.

Prettig weekend allemaal.

Geen opmerkingen: