donderdag 5 april 2012

Van Rennes naar Groningen

Prachtige preview, Hans! Dank je wel! Leuk dat iedereen alvast een kijkje in de keuken van ‘De Vos en de Raaf’ kan nemen.
Zelf zie ik deze plaatjes zelf ook voor het eerst. En het duurt nog minstens een half jaar voor de complete pagina’s van De Vos en de Raaf in kleur in GRNVLD te bewonderen zullen zijn. Even geduld hebben, maar…

De Vos en de Raaf is trouwens niet de enige preview die de ware stripliefhebber deze week op het net kan vinden. Ook IJsbrand heeft inmiddels weer twee prachtige schetsen uit het nieuwe Max Miller verhaal ‘De Orde van de Blauwe Steen’ op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.com/) geplaatst. We zitten inmiddels op pagina 4 en 5 van het verhaal. De TGV uit Rennes is het begin van een treinreis die eindigt in Groningen. Een stad waar één nacht eerder tijdens een onweer een dramatische gebeurtenis plaatsvond . En daar blijft het niet bij. Want van dat statige gebouw, dat overigens een hele geschiedenis heeft (meer daarover over de Max Miller Strips blog), heeft IJsbrand een notariskantoor gemaakt en die notaris die daar net naar buiten komt, gaat ook iets dramatisch meemaken. Wat dan? Tja, daarvoor moet je het verhaal straks in Eppo of in album lezen.

(Illustraties: IJsbrand Oost)

En ja, hoe is het eigenlijk met dat verhaal? Wel, IJsbrand heeft inmiddels de tweede versie van het scenario van me ontvangen en er ook al weer naar gekeken. Volgende week ga ik dan aan de slag met de opmerkingen en suggesties van IJsbrand en zelf ga ik het verhaal natuurlijk ook nog eens van begin tot eind doorlopen. Als je zo’n scenario even ‘losgelaten’ hebt, kun je er weer met een frisse blik naar kijken en soms zie je toch dingetjes die nog net iets beter kunnen. Altijd doen, als je scenario ‘klaar’ is en je hebt nog wat tijd. Gewoon even laten liggen en er dan nog eens naar kijken. Maar… als alles een beetje meezit, zou het best eens kunnen dat er eind volgende week een ‘definitieve’ versie van het scenario is. ‘Definitieve’ in betrekkelijke zin, want zoals de vaste bloglezers wel weten, blijf je als scenarist tot het album aan toe met de teksten bezig. En als we Max ook in die fase zijn, lees je dat uiteraard allemaal op de Max Miller Strips blog en op deze blog.

3 opmerkingen:

Otto zei

Bij games en films heb je beta testers. Mensen waar het product op getest wordt om zo een nog beter product te leveren. Ik bied mijzelf hier als beta tester aan (goed idee he, ik zit er vol mee).

Frank Jonker zei

Ha Otto,

Heel goed idee! :-) Als blijkt dat we inderdaad een beta-tester voor deze strip nodig hebben, sta je bovenaan ons lijstje. Maar eh... had jij de eerste pagina's van het scenario nou niet een maandje geleden al 'getest'? :-)
Heel fijne Paasdagen!

Hartelijke groeten,

Frank

Otto zei

Ja getest, scenario gelezen, gezien in tekeningen (bij IJsbrand) en goed gekeurd. Maar het waren maar de eerste pagina´s. EN DIE WAREN GOED!!!!!