zaterdag 7 april 2012

De publicaties van deze week

Na de twee verhalen van vorige week, gebaseerd op scenario’s uit de vorige eeuw, publiceert het vrolijke weekblad Donald Duck deze week een verhaal van me van recentere datum. In het nieuwste nummer, nr 15-2012, vind je op bladzijde 38 t/m 42 een Donald Duck-verhaal, waarvoor ik het scenario in 2010 schreef. Het verhaal, getekend door de Nederlandse tekenaar Sander Gulien, begint met Donald, die bijna traditiegetrouw te weinig geld bij zich heeft als hij Katrien mee uit eten neemt. Dat probleem kan gelukkig opgelost worden door het afwassen van 4386 borden. Maar Donald heeft een nog groter probleem: na die avond heeft hij iets goed te maken met Katrien. En hoe doe je dat, als je geen cent meer hebt? Gelukkig brengen Kwik, Kwek en Kwak hem op het idee om de picknickmand te vullen met al het lekkers dat nog in huis is en Katrien uit te nodigen voor een picknick in de vrije natuur. Dat lijkt allemaal goed te gaan, totdat Donald’s Duckatti midden in een natuurgebied strandt en blijkt dat Donald ook geen geld meer had om te tanken. En dat is het begin van een hele hoop problemen.

Behalve dit Donald Duckverhaal zijn er deze week nog twee publicaties die het vermelden waard zijn. Zo wordt in de nieuwe Eppo wordt op bladzijde 25 in het onderdeel ‘Stripsnippers’ van de rubriek Varia aandacht besteedt aan de strip ‘Karlijn, Catootje en de Ouders’ uit Tina. Jammer genoeg worden de scenaristen in dit kleine artikel niet genoemd, maar daar gaat het ook niet om. Het blijkt namelijk dat de Karlijn-strip door dezelfde Spaanse tekenaars wordt getekend die destijds ook aan de strips van Sjors en Sjimmie en Claire gewerkt hebben.

En tenslotte wordt in de nieuwe Bob Evers Nieuwsbrief (nr 38, (http://nieuwsbrief.apriana.nl/A.html)) onder het kopje ‘Kerstkaart’ aandacht besteed aan onze speciale Bob Evers kerstkaart van eind vorig jaar. Niet alleen aan de kaart zelf trouwens, ook aan het voor de echte Bob Evers liefhebbers toch wat minder goede nieuws dat in 2012 eerst de strip ‘Help me, Rhonda’ in Eppo zal verschijnen. Hoe dan ook, deze publicatie is, bij gebrek aan een officiële Bob Evers Paaskaart, een heel goede reden om de voorkant van onze kerstkaart nog maar eens een keertje op deze blog te publiceren. Fijne Paasdagen allemaal!

Geen opmerkingen: