zondag 29 april 2012

De nieuwste strips

Was het vorige week wat rustig qua nieuwe publicaties, deze week zijn er maar liefst zes gloednieuwe strips in de diverse tijdschriften te vinden. We beginnen met Joe Carioca op bladzijde 18 t/m 21 van de nieuwe Donald Duck (nr 18-2012). Een verhaal dat begon met het idee dat Joe, na al die jaren in een oude strobak te hebben geslapen, wel eens een nieuw bed kon gebruiken. In eerste instantie stuurde ik Joe naar een beddenwinkel om daar diverse bedden te testen, maar dat bleek niet zo'n heel geweldig idee te zijn. Beter was het om Joe gratis in een hotel te laten logere en daar de bedden uit te proberen. Zo kwam ik uiteindelijk op het idee om Joe zich voor personal assistent van de op twee na rijkste man ter wereld (rekening houdend met Dagobert Duck en Govert Goudglans) te laten uitgeven en vooraf aan de komst van de multi-miljardair de hotelkamer, het bed, het bad en de maaltijden te laten controleren. Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Bas Heymans.

Twee van de nieuwe verhalen zijn te vinden in de nieuwe Tina (nr 18-2012). Als eerste kom je daar op bladzijde 24 een nieuwe gag van Karlijn, Catootje en de Ouders tegen. Ook deze gag schreef ik weer samen met collega-scenariste Saskia Janssen, van wie ook het idee voor deze gag is. Karlijn en Germaine gaan golfen met Thomas en zijn neef en trekken hun beste jurkjes aan met het idee dat golfen een heel sjieke sport is. Helaas voor hen blijken Thomas en zijn neef liever in het weiland tussen de koeien te gaan golfen. De gag werd getekend door de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez.

Op bladzijde 48 t/m 50 vind je een nieuw verhaal van Nick en Simon. Het idee voor de verhaal ontstond na de uitzending van Bananasplit waarin te zien was hoe een nep-Jaap met de boot Paloma Blanca over het water scheurde en daarbij zogenaamd allerlei ongelukken veroorzaakte. Uit dat item bleek ook dat Jaap zijn boot regelmatig uitleent en dat bracht me op het idee om Nick en Simon de Paloma Blanca eens een middagje te laten lenen. Als Jaap later van Ome Kees hoort wat er zich zoal op het water afspeelt, begint hij zich behoorlijk zorgen te maken. Maar een en ander blijkt anders in elkaar te zitten dan Jaap denkt. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Rafa Ruiz.

En dan tenslotte nog drie nieuwe verhalen in de nieuwe Penny (nr 9-2012). Als eerste kom je daar op bladzijde 10 een nieuwe gag van Penny de Pony tegen. In deze gag, bedacht in samenwerking met de redactie, neemt Pippa Penny mee naar school voor een spreekbeurt. En Penny verzint uiteraard meteen wat er zoal gaat gebeuren als Pippo op school een spreekbeurt over hem gaat houden. Maar of die wensdromen uitkomen?

Ook Hecksehoef wordt in deze nieuwe Penny weer vervolgd en wel op bladzijde 49 t/m 58. We zijn inmiddels bij de voorlaatste aflevering aangeland. Aukje, Mara, Sven Jelle hebben het magische medaillon van de middeleeuwse Cecilia gevonden en goed verstopt. De Woudheksen laten het daar echter niet bij zitten en proberen Manege Hecksehoef binnen te dringen. Intussen droomt Aukje over Cecilia die haar vraagt haar te helpen haar verloren geliefde Ewout terug te vinden. Twee redenen voor ons viertal om via de verborgen stal terug te keren naar de Middeleeuwen. Daar blijkt Ewout inderdaad te zijn verdwenen na zijn expeditie naar de Woudheksen. Alleen zij en Ewouts paard Zilverster weten waar Ewout is. En de Middeleeuwse Woudheksen doen er natuurlijk alles aan om te zorgen dat Aukje, Mara, Sven en Jelle het niet te weten komen.

Op bladzijde 68, ofwel achterop de nieuwe Penny, vind je nog een nieuwe gag van Rakker. In deze gag, bedacht in samenwerking met de redactie, worden Mathilda en Rakker uitgenodigd voor een wedstrijdje. En ook al ligt Rakker meteen na de start op kop, Rakker zou Rakker niet zijn als hij niet koste wat kost nog sneller wilde zijn dan de andere paarden.

Tenslotte wordt op bladzijde 65 traditiegetrouw het een en ander uit de volgende Penny aangekondigd.

(Illustraties: © Holco Publications)

Niet de laatste aflevering van Hecksehoef, want wat daarin gebeurt blijft nog even diep geheim. Wel een nieuw verhaal van Sarah de Shire over een ponytrektocht. En met een heldhaftige hoofdrol voor Sarah.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: