zaterdag 14 april 2012

De strips van deze week

Aan de digitaal gepubliceerde strips van de afgelopen weken, kunnen we er vandaag nog ééntje toevoegen. In de nieuwe digitale Donald Duck nr 16-2012 vind je op de 12 extra pagina’s opnieuw een verhaal dat met recht een klassieker genoemd mag worden.

(Schetsen strook 1: Mau Heymans)

Het verhaal ‘Donalds tweede jeugd’ is dan ook een co-productie van maar liefst drie scenaristen. Het verhaal ontstond namelijk tijdens een brainstormsessie met Duckcollega’s Mau Heymans en Kirsten de Graaff. De opvoedkundige rollen tussen Donald en zijn neefjes worden, nadat Donald op nogal ongelukkige wijze van de trap valt, totaal omgedraaid. Vanaf dat moment namelijk lijdt Donald aan complexus giganticus infantilus en dat houdt in dat Donald alle stadia van zijn jeugd opnieuw zal beleven tot hij weer de oude volwassen zichzelf is. Iets dat volgens de dokter wel twee jaar kan duren. En al die tijd zijn de neefjes dus de opvoeders van Donald. Mau Heymans was overigens niet alleen als scenarist bij dit verhaal betrokken, maar was ook degene die het verhaal uiteindelijk zou tekenen. Het verhaal zelf werd al eerder gepubliceerd in Donald Duck 26-1997.

Behalve deze digitale strippublicatie zijn er deze week ook nog vier nieuwe verhalen verschenen in de bekende tastbare tijdschriften. En onder die vier nieuwe strip zit opnieuw een co-productie en wel de nieuwe gag van Karlijn, Catootje en ouders op bladzijde 24 van de nieuwe Tina (nr 16-2012). Net als de voorgaande gags in deze serie schreef ik deze gag samen met collega-scenariste Saskia Janssen. De inspiratie daarvoor deden we op op de plaats van handeling: de bioscoop. Een locatie die op de een of andere manier tot nu toe voor de meeste Karlijn-ideeen heeft gezorgd. In dit geval gaat het over het feit dat je met meerdere mensen naar de bioscoop toe gaat. Maar dan is de vraag: naar welke film? De een vindt dit niks, de ander dat niet, enz. Tot er uiteindelijk nog maar één mogelijke film overblijft. De gag werd getekend door de Spaanse tekenaar Josep Nebot en Tony Fernandez.

Op bladzijde 48 tot en met 50 van diezelfde Tina beleven onze Volendamse striphelden Nick en Simon weer nieuwe avonturen. En deze keer draait alles op de opname van een nieuwe videoclip. Een videoclip met een aantal scene’s te paard, maar de regisseur gaat dat nog niet ver genoeg. Hij wil ook dat onze helden hun lied te paard zingen en spelen. En als je dan weet dat paarden nog al schrikachtig kunnen zijn… Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Pérez.

En over paarden gesproken, ook in de nieuwe Penny (nr 8-2012) vind je een tweetal nieuwe verhalen. Allereerst op op bladzijde 24 een nieuwe gag van EzelPedro. In deze gag, bedacht in samenwerking met de redactie, nodigt Pedro zijn grote liefde Ezelin Rosa uit voor een dinertje. Helaas denkt zijn goede vriend Monty dat het dinertje voor hem bestemd is…

(Illustraties: © Holco Publications)

En dan tenslotte, op bladzijde 47 t/m 56 vind je het vervolg van de serie Hecksehoef. Aan het eind de vorige aflevering vonden Aukje, Mara, Sven en Jelle eindelijk het magische medaillon van de Middeleeuwse Cecilia. Een medaillon waarvan de legende zegt, dat het macht geeft over paarden. Voorlopig heeft Aukje het medaillon goed verborgen, maar het is slechts een kwestie van tijd voor iemand de magie ervan zal gaan gebruiken. Die iemand is Jelle. Als Larissa op manege Hecksehoef een spring- en dresseurwedstrijd organiseert, blijkt zijn paard Frodo in geen van tweeen echt een uitblinker. En dan wordt het ineens wel heel verleidelijk om de ‘gadget’, zoals Jelle het medaillon noemt, in te zetten. Eerst probeert Jelle de magie uit op zijn eigen paard. Maar als Frodo’s prestaties daardoor niet blijken te verbeteren, lijkt het een stuk handiger om de andere deelnemende paarden te betoveren.

Prettig weekend, allemaal!

Geen opmerkingen: